How to wear the jeans skirt

Vandaag een blogje over de jeans skirt, een van de kledingstukken die ik erg nostalgisch vind. Ze doen me steeds terugdenken aan mijn kindertijd. Was dat toen ook in de mode? Enfin, met een jeans skirt kan je heel veel kanten uit, gaande van formeel gekleed, tot casual en destroyed. Vooral deze laatste twee outfitjes met jeans rokjes zijn nu erg in. Kijk maar even mee welke jeans skirt je moet kopen om in de mode te zijn!

Bleek

Daar waar de donkere jeans rokjes vooral dienen voor “deftigere” gelegenheden, stralen de bleke jeansrokjes een echt vakantiegevoel uit! Bleke jeans is ook erg makkelijk te combineren met andere zomerkleurtjes zoals wit en pastel.

 

Destroyed

De destroyed jeans rokjes zijn een van de nieuwe trends voor deze zomer die meteen big is. Natuurlijk heb je hier erg veel gradaties in, gaande van enkele rafelingen aan de onderkant tot volledige scheuren. Deze laatste vragen om een upgrade in de afwerking bovenaan. Combineer bijvoorbeeld met een wit bloesje dat je losjes in de rok steekt. Wat ik vooral wil zeggen is dat je dit soort rokjes niet kan combineren met t-shirt met gaten in (want die zijn ook in de mode), want die outfit gaat bij velen niet overkomen als iets waarover nagedacht werd ;-). Wil je toch een rokje met een zekere coole uitstraling zonder dat het vol scheuren zit, ga dan voor de exemplaartjes met geschreven tekst op of met patches.

 

Langere versie

Jeansrokjes zijn vooral gekend in hun mini vorm, maar hier en daar zien we midi vormen ook opduiken. Ook deze zijn meestal destroyed. Op die manier voorkom je te vervallen in een lang vervlogen mode (jeans kokerrokken). Deze midi vormen zijn ook ideaal om te combineren met je cropped top, want zo voorkom je teveel bloot. Een andere optie is een losse t-shirt. Ga vooral niet voor aansluitende dingen, want deze rokken zijn al strak genoeg.

 

Knoopjes

Geen fan van destroyed? Ga dan voor de versie met knoopjes vooraan. Meestal zijn de knoopjes koperkleurig, waardoor het rokjes een soort retro effect uitstraalt. Werk deze dan ook retro af met bijvoorbeeld een cropped top of losse t-shirt die je onderaan knoopt.

 

One Comment on “How to wear the jeans skirt

  1. Pingback: Zelf jeans skirt kopen: 10x inspiratie | lunefashion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: