How to be: een lentetype

We zijn ondertussen al in de lente aanbeland (you wish šŸ˜‰ ). In de voorbije twee weken heb ik voor jullie reeds de herfsttypesĀ en wintertypes besproken,Ā vandaag is het tijd voor het vrolijke lentetype, want vrolijk zijn lentetypes bijna altijd en zelfs al hebben ze een sombere dag, hun kledij blijft nog altijd vrolijk. Kijk maar even mee in dit moodbord.

lente

Het gezicht van een lentetype

Lentetypes zijn dan misschien wel altijd vrolijk, dit zal dan toch niet het resultaat zijn van hun huidje. Lentetypes hebben namelijk een heel gevoelig huidje, ze verbranden snel, blozen snel en hebben vaak last van puistjes. Hun sproetjes die het hele jaar blijven maken natuurlijk veel goed, want deze zijn nog steeds een schoonheidsideaal. De ondertoon van de huid is abrikoosachtig. Vele lentetypes hebben namelijk die oranje gloed over hen en sproetjes dragen hier alleen maar toe bij. Al hebben zij ook weer niet allemaal sproetjes.

lente3

Diezelfde oranje gloed vind je ook terug in het haar. Rosse types zijn sowieso lentetypes, maar ook bij de niet rosse types zie je vaak een koperacthige ondertoon in het haar. Toch variƫren de lentetypes erg sterk in haarkleur, gaande van licht blond tot donkerbruin. Is de ondertoon echter koel, eerder assig, dan hebben we niet te maken met een lentetype. Ditzelfde geldt ook voor de ogen. Iemand met koele ogen zal geen lentetype zijn. De ogen van lentetypes stralen warmte uit, bestaan vaak uit verschillende kleuren en een warme rand.

lente1

De kledingstijl van een lentetype

Een lentetype heeft over het algemeen een erg drukke, vrolijke kledingstijl. Dit past perfect bij hun karakter, want lentetypes zijn bezige bijtjes. Ze zijn vaak met van alles en nog wat tegelijk bezig en voor vele anderen is het erg chaotisch, maar zij houden van de drukte. Lentetypes gaan dan ook voor kleur, veel kleur! Ze staan perfect met de echte felle, heldere kleuren en ze combineren die dan ook vaak met elkaar en doen zo aan color blocking. Dit is een stijl die weinigen staan en waar bovendien ook weinig mensen zich comfortabel mee voelen, maar lentetypes rocken deze stijl. Niet alleen combineren ze versschillende kleuren met elkaar ook verschillende prints en verschillende stijlen worden gematcht. Eigenlijk kan het bij de stijl van een lentetype nooit te veel zijn.

outfit4

Verder houden lentetypes ook van een speelse, ietwat romantische stijl. Dit zie je vaak terugkomen in speelse prints, maar ook romantische bloemetjes, rouches, zwierige roktjesā€¦… En al deze prints mogen met elkaar gecombineerd worden. De stijl moet altijd voldoende uitstraling hebben. Steek hen niet in een mantelpakje in Ć©Ć©n kleur of in pastelkleurtjes.

lente1

Accessoire van een lentetype: De perfecte accessoires voor het lentetype vind je hier.

De stijl zoals hierboven beschreven kunnen we perfect doortrekken naar de accessoires van een lentetype. Ook hier doen lentetypes en-en-en: opvallende oorbellen en een speelse ketting en een reeks armbandjes, het kan allemaal. Ook in hun accessoires zien we de vrolijke kleurtjes terugkomen, felle handtasjes, schoenen met een vleugje fluo en ga zo maar door.

lente2

Meer info over de make-up van een lentetype vind je hier.

 

Ziezo, denk jij dat je een lentetype bent? Dan kan je alvast met deze tips aan de slag! Ben je toch nog niet helemaal zeker of wil je nog meer advies op maat, stuur dan een mailtje naar gaelle@fashionemergency.be

bronnen bij de fotoā€™s

http://www.rebeccashoresmua.com/blog/acid-peach-wearable-color-makeup-look

http://www.thebeautymilk.com/2014/09/pistachio-green-and-periwinkle-blue.html

http://www.layersofchic.com/2017/05/vera-bradley-fruit-bags-colorful-dresses.html

http://www.meetyourcolors.nl/lentetype-wat-is-dat-2014-12-30/

 

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.