How to wear: flared trousers

Flared trousers, beter bekend als de broeken met wijduitopende pijpen, of de broeken uit de jaren ’90 en waarschijnlijk al vroeger ook, maar dat heb ik nog niet meegemaakt. Meestal bij de flared jeans zit het zo: ofwel ben je ervoor ofwel niet. En ik: ik zit er zo wat tussenin. In sommige gevallen vind ik ze best leuk, maar vooral de crop flared zie ik me niet meteen dragen. Ik overloop voor jullie even de drie mogelijke stijlen van flared trousers.

Soepele flared trousers

Deze groep zou ik zowat de flared trousers van 2017 en 2018 noemen. Je ziet ze namelijk overal en in allerhande leuke soepele stofjes. Deze broeken zijn eigenlijk een droom voor je figuur als je je onzeker voelt over je heupen. Doordat de pijpen breed zijn brengen ze je heupen namelijk meer in evenwicht. De soepele stof helpt daarenboven om alles te camoufleren dat je liever niet wil tonen. Bovendien zie je deze broeken erg veel met streepjes motieven, wat nog een extra pluspunt is voor je figuur.

Heel vaak zijn deze broeken taillemodellen. Ze staan erg leuk met cropped tops of korte jasjes, zodat je taille mooi zichtbaar blijft. Ook als je ze bijvoorbeeld combineert met een iets langer truitje of bloesje is het een goed idee dat in de broek te steken. Als je dat erover laat hangen krijg je namelijk nogal snel een te brede indruk. Werk je outfit verder af met een sneaker om die echte casual look te creëren. Een hakje kan natuurlijk ook maar dan zit je meteen in een andere heel wat chiquere kledingstijl.

flared1flared3

Flared jeans

De klassieker die de meeste dames wel kennen als we het hebben over flared trousers is de flared jeans. Flared jeansbroeken volgen veel meer dan de lossere modellen het figuur van je benen. Net zoals hierboven hebben ze een positief effect op de heupen en accentueren ze vooral het dunste deel van je benen. Flared jeansbroeken zijn vroeger erg in geweest als ietwat gekledere stijl, maar anno 2018 worden ook deze erg casual gecombineerd. Denk maar aan een afwerking met een los truitje en je paar sneakers. Het principe van het accentueren van de taille blijft ook bij deze broeken een must.

flared4flared2

De cropped flared trousers

En dan is er die derde categorie waarover ik in het begin al even iets zei: de cropped flared trousers, of 7/8e flared trousers. Welnu, met deze derde vorm heb ik het moeilijk, eigenlijk lijken ze al snel op een broek die eigenlijk te kort is. Maar toen ik ging zoeken naar voorbeelden online kwam ik eigenlijk wel een aantal leuke outfits tegen met deze cropped flared broek. Zo vind ik bijvoorbeeld de combinatie met een botje, dat dus het gat vult tussen je broek en je schoen wel een leuke optie. Op die manier kan je toch laten zien dat je een leuk botje aanhebt en kan je die broek in de winter dragen zonder koude enkels te hebben ;). Voor de rest lijkt het me bij dit soort outfit belangrijk duidelijk te maken dat je toch wel iets van mode denkt, vooral dan voor de mensen die denken dat je een te korte broek aan hebt. Dat kan je doen door stylish af te werken langsboven en onder. Steek altijd een leuk schoentje onder deze broek en combineer bovenaan met een bloesje dat je in je broek drapeert of een leuke blazer.

flared5flared6

bronnen bij de foto’s

Everyone’s Wearing: Cropped Flares

How to wear flare trousers?

How To Wear Flared Jeans (Outfit Ideas)

How To Wear Flared Pants (Outfit Ideas)

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.