About me

Het doel van Fashion Emergency is om jullie te doen stralen en goed in je vel te laten voelen, zelf blijf ik liever op de achtergrond. Maar op vraag van enkele onder jullie, hier dus toch een introductie over mezelf:

Nice to meet you!

Naam: Mijn naam is Gaëlle Ouvrein

Leeftijd: Momenteel ben ik 29 jaar.

Woonplaats: ik ben geboren in Ieper en opgegroeid in Roeselare. Sinds enkele jaren heb ik hier samen met mijn man ons eigen huisje gebouwd. Wij wonen hier nu twee jaar, samen met onze kleine spruit Vince.

Achtergrond: In 2015 ben ik afgestudeerd in de Communicatiewetenschappen aan KU Leuven. Het studeren boeide me en ik wilde ook graag iets met fashion doen , dus ik deed nog een beetje verder. Na lang twijfelen heb ik in 2016 de stap gezet om een jaaropleiding te doen voor kleur, stijl- en imagoconsulente aan de Schoonheidsschool in Antwerpen. De jaren daarna deed ik nog Personal shopping, fashion workshops, visagie, skin color cosmetics specialist en parfumconsulente erbij. Ik hoef je dus denk ik niet te vertellen dat het me boeide.

Passies: Fashion is mijn passie, dat spreekt voor zich! Fashion Emergency is gegroeid uit een blog, die ik startte toen ik op de universiteit zat. Ik maakte toen elke dag een OOTD post en gaf uitleg over welke kledingkeuzes ik maakte voor mezelf. Daar kwamen al gauw erg positieve reacties op, mensen begonnen me advies te vragen over kledij of wilden shoppen met mij. Dit laatste resulteerde altijd in hetzelfde liedje: “Als jij mee bent, koop ik altijd meer, omdat ik meer vind dat me goed staat.”. Ik neem dus ook geen blad voor de mond als ik mee ga shoppen, is het mooi dan zeg ik het je, is het niet goed, dan zeg ik het ook!

Oprichting: Fashion Emergency is opgericht op 1 april 2018. Dat is dus alweer 4 jaar geleden!

Hoofdberoep: Ik ben de opleiding communicatiewetenschappen gestart vanuit de idee journalist te worden. Het is me op vandaag wel duidelijk dat ik dat nooit wil worden. Al snel raakte ik geboeid door het uitvoeren van onderzoek en heb ik dan ook na mijn studies een doctoraat in de communicatiewetenschappen gedaan. Op vandaag ben ik onderzoeker en docent in de communicatie aan Universiteit Antwerpen en Universiteit Utrecht. Ik geef er momenteel de vakken Youth Culture in a digital World.

Mijn onderzoek: Mijn onderzoek is eigenlijk mijn tweede grote passie. Ik werk momenteel rond verschillende topics die mij interesseren: online haat tov celebrities, sociaal mediagebruik bij adolescenten en ouders, de effecten van kledij op hoe we ons voelen en presteren, de effecten van mommy bloggers op percepties en verwachtingen bij jonge moeders en polarisatie tussen vleeseters en vegans.

Mijn dromen: Op dit moment weet ik nog niet zo goed wat de toekomst zal brengen, maar dromen mag altijd. Ik heb ergens wel een droom ooit mijn eigen kledingwinkel te hebben waar ik de adviezen doe en vervolgens kan dit meteen toegepast worden in de winkel.

Ziezo, nu weten jullie alweer wat meer over mij!

Social me

Ik gebruik graag de social media kanalen zoals Instagram en Facebook om snel tips en polls te verspreiden. Op deze kanalen komt ook steeds de aankondiging van de nieuwe workshops. Op Instagram doe ik regelmatig korte navraag en deel ik vervolgens het advies en resultaten. Bovendien krijg je daar ook een inkijk in mijn privéleven en de rol die fashion daarin speelt.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.