How to wear: the choker

Je hebt het nieuwe juweeltje voor 2017 vermoedelijk al opgemerkt, namelijk de choker. Dit is een ketting die heel strak rond de nek zit. Niets nieuws eigenlijk, want we kennen allemaal de tattoo choker (zie eerste foto) uit onze jongere jaren. Geen tattoo chokers dit jaar, maar wel iets stijlvollere modellen waarmee je ook voor de feestdagen aan de slag kunt. De choker is er tegenwoordig namelijk in heel wat verschillende varianties. Kijk en kies welke je de leukste vindt!

 

In stof

De stoffen choker is iets nieuws. Je kunt ze in heel wat winkels apart kopen, maar erg leuk zijn ook de truitjes waaraan de choker meteen verbonden is, waardoor alles een mooi geheel vormt. Dit soort choker kan je natuurlijk ook perfect zelf maken. Veel meer dan een pakjeslint heb je hiervoor niet nodig. Wil je het wat feestelijker maken, dan kan je altijd een paar leuke kraaltjes op je choker naaien. Doordat deze choker erg breed is en daardoor veel aandacht naar de nek trekt, kun je deze het best altijd combineren met een open truitje.

 

Goud of zilver

Chokers zijn er ook in goud en zilver. Eigenlijk kun je van elke gouden of zilveren ketting een choker maken zolang je die maar kort genoeg rond je nek kan doen. Persoonlijk vind ik de fijne exemplaartjes het mooist. Zo zijn er bijvoorbeeld chokers te vinden met kleine pareltjes of kleine fantasietjes, waardoor de ketting een vrouwelijke en feestelijke uitstraling heeft. Maar voor wie wil, zijn er natuurlijk ook erg zware dikke kettingen te vinden. Ook deze kunnen erg leuk staan, maar let er dan wel op dat dit het enige juweel is dat je draagt.

 

Meerdere kettingen

Misschien wel de meest voorkomende vorm van chokers zijn die met meerdere kettingen. Meestal is dat één korte choker die gecombineerd wordt met twee langere kettingen of kettingen met een uitloper. Kies ook hier voor fijne modellen, want niemand wil tegenwoordig met drie kanjers van kettingen rondlopen. Combineer opnieuw met een open truitje.

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.