What to wear when you have no idea what to wear

Soms moet je naar bepaalde gelegenheden waarvan je geen idee hebt wat je moet aandoen. Je hebt geen idee wat voor mensen er zullen zijn laat staan welke stijl zij zullen dragen. Een groot probleem dus, met alle combinatiestress tot gevolg! Wees gerust ik weet goed waarover ik het heb. Ik had het namelijk onlangs nog eens behoorlijk erg. Sinds kort volg ik een opleiding tot styliste en drie weken geleden wat de eerste les. Maar wat doe je in godsnaam aan naar een styling les? Sowieso zal je kledij geëvalueerd worden, dus je wilt alvast niet uit de toon vallen, maar wat is de toon? Super opgeklede modepopjes? Of eerder coole combinaties van verschillende stijlen? Of net dat tikkeltje extravaganter dan de ‘klassieke’ bevolking? Hetzelfde kan je bijvoorbeeld hebben met een werkfeestje van je partner of een eerste werkdag. Of een ‘alternatief’ trouwfeest. Of een gekleed feestje, maar je weet niet of het buiten of binnen zal doorgaan. Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar je hebt het zeker allemaal al eens mee gemaakt 😉

Aja als je nog wilt weten hoe het afliep met mijn stylingprobleem voor de stylingles: wel heel goed eigenlijk. Ik ben gegaan voor een casual chic look met een t-shirt en blazertje, afgewerkt met mijn geliefde adidassen (dat kan altijd toch??). En de conclusie over de stijl van de anderen: iedereen heeft er een duidelijke eigen stijl, de ene al wat gekleder, de ander dan weer heel klassiek en die ene vrouw die er graag superveel kleur en print tegenaan gooit. En dat is oké, want we hebben er allemaal wel wat verstand. Ofja dat zou toch moeten.

Maar goed, back to today’s problem: what to wear when you have no idea what to wear? Er zijn vier basisstukken die je uit de nood gaan helpen. Met deze vier stukken kan je namelijk alle situaties, stijlen en temperaturen aan. Hier zijn ze: de zwarte blazer, een losse witte bloes, een little black dress en witte sneakers.

De zwarte blazer

Iedereen kan weg met zwart (de lerares schiet me dood waarschijnlijk :p ) en daarom moet iedereen een zwarte blazer hebben, zowel mannen als vrouwen. Als je helemaal geen idee hebt wat je moet dragen, ga dan voor wit en zwart. Het is een combinatie die altijd in is en die heel eenvoudig is. (tussen haakjes: een volledig zwarte outfit past niet bij veel vrouwen, maar de combinaties die je maakt met andere kleuren zwakken het harde effect van zwart af waardoor het toch een kleur wordt die veel dames kunnen dragen, even voor de volledigheid 😉 ). Maar goed, dus een zwarte blazer daar kan je alle kanten mee uit, zeker als je voor een iets losser model gaat. Combineer met een nette bloes in je broek en een pump en je kan dat fancy feestje wel aan. Maar je kan het ook perfect casual maken met een ripped jeans en losse t-shirt. Meestal heb je wel een idee naar welk van de twee kanten je outfit voor die ene gelegenheid hoort te gaan, maar als je dit helemaal niet hebt adviseer ik je dit: ga voor een deftige donkere jeans (zonder scheuren), een losse bloes (die kan je nog los dragen of in je broek steken als je toekomt en de anderen observeert 😉 ) en je zwarte blazer.

whattowear4

whattowear8

De witte bloes

Het werd al vrij duidelijk in mijn vorige alinea: iedere vrouw heeft ook nood aan een witte bloes. ik adviseer altijd om een los modelletje te nemen. De aansluitende (stijve) bloesjes passen niet voor alle gelegenheden, maar een losse bloes kan je draperen naargelang de gelegenheid. Een witte bloes hoef je natuurlijk niet altijd met zwart te combineren. Om een eigen stijl uit te stralen kan je bijvoorbeeld combineren met een printbroek. Ook hier kan je erg casual in gaan, vergelijk bijvoorbeeld een print chinobroek die erg deftig is met een skinny legerprint broek of een joggingsbroek. Ook de look van daarnet is natuurlijk een optie waar je veel kanten mee op kan. Maak de look bijvoorbeeld iets meer casual door de blazer te vervangen door een velvet biker jasje.

whattowear9.jpg

whattowear10

The little black dress

Het is algemeen geweten dat iedere vrouw een little black dress in haar kast moet hebben. Maar hoeveel vrouwen gebruiken die ook in fashion emergency situaties? Het kan nogtans niet simpeler zijn, je hebt namelijk een look die altijd werkt bestaande uit 1 kledingstuk. Aan de ene kant van het continuüm hebben we de hele chique look met een fijn zwart hakje, clutch en eventueel blazertje. Dit chique effect kan je met ieder zwart jurkje bereiken, zelfs dat eenvoudig katoen jurkje van H&M ;-). Aan de andere kant hebben we een zwart jurkje met sneakers en een legervest. Heb je opnieuw helemaal geen idee ga dan voor de look in het midden, zoals je zwart jurkje met een jeansjasje of losse blazer (geen zwarte deze keer) en een botje met hakje.

whattowear11whatotwear12

Witte sneakers

Jullie hadden vast al door dat ik een fan ben van witte sneakers. Waarom? Tja ze redden je ALTIJD! Bij een kleedje: check! Onder een rokje: check! Bij een winterse outfit: check! Onder een shortje: check! Natuurlijk wil ik hier niet zeggen dat je naar een galabal of trouwfeest moet gaan op je sneakers, maar in alle andere gevallen wel ;). Voor iets gekledere situaties kan je bijvoorbeeld voor een sneaker met glitter gaan. Die geeft nog een extra touch aan je outfit. De fluffy sneakers zijn dan weer net leuk om casual te dragen. Geen idee welke kant je op moet? Kies dan een eenvoudige witte sneaker. Extra voordelig trouwens als je ook geen idee hebt of je ver gaat moeten wandelen!

whattowear13

 

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

      1. Valt wel mee. Ik heb een goede hulp op wie ik kan terugvallen. Lunefashion 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.