Feestmode voor bolle buikjes

De feestdagen komen dichterbij en dat brengt toch altijd weer wat stress mee over gepaste outfits. Wat doe je wanneer aan zodat niemand je in hetzelfde ziet en wanneer moet het comfortabel zijn om bij de vuurkolf te zitten en wanneer mag het glitter all the way zijn. Deze stress is extra groot als je zwanger bent, want het aanbod leuke zwangerschapskleding is nu eenmaal niet super uitgebreid. Er zijn best wel leuke dingen te vinden, maar het vraagt vaak wat creativiteit om die tot een leuke totaaloutfit te brengen die goed bij je bolle buikje past.

Als ervaringsdeskundige deel ik jullie vandaag mijn vier leukste outfits mee voor bolle buikjes tijdens de feestdagen, gepaard met tips over winkels en combinaties.

De eerste outfit is die voor het lentetype. Ik ben helemaal weg van dit bloesje. Het is eenvoudig en tegelijk super feestelijk. De stof blinkt zonder kitch te zijn en de strik bovenaan geeft dit bloesje extra chic gehalte. Het is echter een bloesje uit de reguliere collectie van Shoeby, geen zwangerschapscollectie dus. Resultaat: bloesje dekt mijn buik niet. Oplossing: combineer met een rok. Met een zwangerschapsrok kan je eigenlijk eender welk bovenstuk dragen, zo ook dus alle bovenstukken uit de normale collecties, want je rok bedenkt je buik. Omdat de bloes hier de eyecachter is kies ik verder voor eenvoudige stuks zoals de zwarte plooirok. Deze kan je nadien ook perfect met andere combinaties dragen in minder feestelijke omstandigheden. De rok wordt gecombineerd met een schattig glittersokje en instappers, voor het gemak. Werk verder af met bling bling oorbellen en tasje. wil je een jasje uit de normale collecties dragen, kies dan voor een kort model, want getailleerde modellen kunnen er heel raar uit zien tijdens je zwangerschap. In feite ligt je taille op een andere plek dan anders. Shop deze look hier.

De tweede look is die van het wintertype. Voor de verandering eens niet met de harde kleuren maar eerder subtiel verwerkt. Felle kleuren kunnen zeker tijdens je zwangerschap maar overdrijf er niet mee, want soms kunnen ze je buikje wel heel erg in de verf zetten. Als basisstuk kies ik hier alweer voor een rok, dit keer in een oudroze tint. Op zich is dit geen typische kleur voor een wintertype, maar de manier waarop je hem combineert past dan wel weer; Ik kies voor een combi met geklede witte bloes uit de zwangerschapscollectie van Only. Deze collectie is ideaal voor goede basis stuks zoals effen rokken, broeken en gebreide truien. We geven de outfit een extra kleur boost met de afwerking met gebreide trui met fuchsia en andere kleurtjes uit het winterpalet. Deze kan je half vooraal in de rok dragen zodat je taille zichtbaar blijf. Wintertypes houden van een chique afwerking, dus een paar hakken en opvallende oorbellen zijn hier wel op zijn plaats. De handtas tenslotte verbindt de verschillende tinten roze in de outfit. Shop de look hier.

Voor het zomertype vervolgens heb ik het in de groene tinten gegooid. Groen is een van de modekleuren voor deze winter. Als basisstuk zit er een glanzende groene jurk in met lint in de taille. De jurk heeft lange mouwen, wat altijd handig is bij zwangerschapskledij want dan hoef je niet meer op zoek naar jasjes of andere afwerking. In normale omstandigheden ga ik niet snel een fluwelen jurk aanbevelen omdat deze glanzende stof rondingen accentueert, maar voor bolle buikjes is dat ideaal dus! Dit jurkje zet je buikje mooi in de verf. Ik combineerde dit jurkje met een gebreid jasje zonder mouwen. Dit heeft de jurk een meer casual uitstraling, ideaal voor de winter. Om het geheel door te trekken in de groene tinten werk ik af met groene enkellaarsjes en handtasje. De juweeltjes tenslotte geven een extra touch zonder heel opvallend te zijn. Shop deze look hier.

Voor het herfsttype tenslotte vond ik deze styling het makkelijkste. Er is namelijk heel veel te vinden in beige en bruine tinten in de zwangerschapscollectie. Als basisstuk kies ik hier voor een casual gebreide jurk, wat natuurlijk in die gezellige stijl van het herfsttype past. Om de outfit toch feestelijker te maken komt er op deze jurk een mouwloze blazer in donkerbruine tint.Deze mag open blijven hangen zodat het buikje in beeld blijft. Nog maar feestelijkheid wordt toegevoegd met de blinkende sjaal en de overknie laarzen. Omdat de outfit verder eenvoudig is koos ik hier voor panties met een print. Veel zwangerschapspanties met print zijn er niet te vinden, maar deze subtiele dolkastippen vond ik wel leuk. Ook hier weer veel aandacht voor de juwelen.De outfit wordt afgewerkt met een setje van oorbellen, ketting en ring. shop deze look hier.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.