De make-over van Laurien

Enkele weken geleden hadden we ons ladies event bij kapsalon Chic. Daarbij gaven we een volledige make-over weg waarbij de winnaar bij elk van onze partners een bedrag kon besteden onder mijn persoonlijke begeleiding. Lees vandaag mee met haar verhaal van de make-over.

Onze winnares was Laurien; een jongedame van 28 jaar uit Roeselare. Uit de kleuranalyse kwam naar voren dat ze een wintertype is en dus mooi staat met donkere en harde kleuren. Met haar A-lijn figuur is het belangrijk om qua modellen te kiezen voor A-lijnen . Zelf grijpt Laurien erg vaak naar zwart en wit en zou ze graag meer kleur uitproberen; Ze houdt van een ietwat formele en klassieke stijl. Ze draagt heel vaak skinny jeansbroeken, bloesjes en blazers. Laurien werkt als uitzendconsulente en vindt het belangrijk steeds netjes over te komen bij de klanten.

Het kapsel bij Kapsalon Chic

Onze eerste stop was bij Kapsalon Chic voor een make-over voor Laurien haar haar. Laurien heeft van natuurlijke krullen die snel wild uitvallen; Daarom kiest ze er vaak voor om het haar in een staart of dot te dragen; Ze wil graag zoveel mogelijk de lengte van haar haar behouden, maar dan in een kapsel die haar krullen beter tot hun recht laten komen. Verder staat ze als wintertype het mooist met koele ondertonen in het haar, maar daar is ze niet helemaal fan van. Daarom kiezen we voor een combinatie van warme en koele lokken. Doordat de warme lokken vooral onderaan de lengtes zitten verstoort dat het evenwicht in haar gezicht niet. Verder werd er gekozen voor het verknippen van de krullen zodat deze beter vallen van nature. Door blekere lokken in haar haar te steken is er een beter aansluiting tussen haar bleke huid en donkere haartonen.

Lunch bij Tallore

Met een vers kapsel en grote paraplu trokken we door naar Tallore voor een lichte lunch. Tallore staat bekend voor zijn gezonde lichte lunchopties om ter plaatse op te eten of mee te nemen voor thuis. Olivier staat je steeds bij met info over welke producten er gebruikt zijn en wat er wel of niet kan bij bepaalde allergieën. We kozen voor een heerlijk ruikende quiche om ons op te warmen in het regenweer en een slaatje en aten deze op in het gezellige decor van Tallore.

Wenkbrauwen bij Luxebrowco

In de namiddag zetten we onze tocht verder naar Ruddervoorde. Bij Luxebrowco worden Laurien haar wenkbrauwen geshaped en licht bijgekleurd. Deze vollere wenkbrauwen staan heel mooi bij een wintertype en geven een heel verzorgde indruk. Dit resultaat blijft ongeveer een 4-tal weken. Lisa staat je bij met heel wat advies over de verzorging tussendoor.

Kledij uitkiezen bij Florentini en Lana-exclusief

Een volgend hoogtepunt is de keuze van de outfit. Daarvoor trekken we naar Florentini op de markt in Torhout en Lana-exclusief in de Manestraat in Roeselare. Florentini is voornamelijk bekend als webshop maar heeft ook een leuke collectie ter plaatse beschikbaar. De opdracht was duidelijk: meer kleur. Na enkele felle kleuren uit te proberen is het duidelijk dat groen heel mooi aansluit bij Laurien haar gezicht. Bij Lana-exclusief kunnen we dan weer terecht voor basic afwerkingen en accessoires. Dit is oorspronkelijk een wollenwinkel waar je echt een oneindig aanbod aan kleuren en soorten wol terug vindt. Voor wie geen tijd of creativiteit vindt om zelf te breien is er ook reeds een leuke collectie aan basic truitjes en gezellige gebreide truien en sjaals beschikbaar. Daar vinden we een zwarte coltrui. Door het groen met zwart te combineren krijg je een hard contrast wat mooi aansluit bij het contrast tussen Laurien haar huidskleur en haarkleur. Aangezien Laurien een lange gelaatsvorm heeft kan zij ook perfect een hoge col dragen. We doorbreken dit effect dan weer door er een ketting bovenop te dragen.

Nagels laten doen bij Kelly

Onze voorlaatste stop was bij Kelly in Rumbeke. Laurien heeft erg broze nagels en wil een natuurlijke look. Daarom kiest ze voor een lichtroze tint. Haar nagels worden verder naturel gehouden zonder verlengingen zodat ze makkelijk is met de verzorging van haar zoontje.

Juwelen kiezen bij Raphaïs

En zo zijn we aangekomen bij de afwerking van de look. Daarvoor passeren we bij de handgemaakte juweeltjes van Raphaïs. Als koel type staat Laurien het mooist met zilveren juwelen. Ze kiest een setje oorbellen en bijhorende korte ketting. De korte ketting komt mooi uit op de coltrui. De vierkantje vorm sluit aan bij de ietwat hoekige kaaklijn. De oorbellen zijn iets langer en niet te breed, wat ook niet hoeft aangezien haar kapsel reeds voldoende breedte brengt in het geheel.

Kapsalon Chic

Tenslotte keerden we terug naar Chic voor de make-up afwerking. Laurien heeft een roze huid en krijgt daardoor een foundation met roze ondertoon. Haar ogen worden ook met koele grijze tinten afgewerkt. Omdat een wintertype een iets zwaardere look aankan kiezen we voor een accent in een iets fellere lippenstift met nodig diepgang in de kleur.

Het eindresultaat

Laurien was heel tevreden met het eindresultaat. Het geheelplaatje klopt, maar past tegelijk nog steeds bij haar. De look is minder formeel dan ze gewend is, maar wel een stuk comfortabeler en beter aansluitend bij haar kleur-en figuurtype. Ze voelt meteen aan dat ze zeker in deze look kan gaan werken.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.