De make-over van Ellen

Zoals jullie al via Intagram konden volgen was ik gasteditor voor het Vakblad voor Kleur en Stijl in de maand december. Een van de projectjes die we samen deden waren 3 make-overs. Dit was superfijn om te doen! Overheen de volgende weken stel ik jullie graag deze make-over met de making off en het resultaat. De insteek van deze make-overs was om een betere match te maken tussen wie de persoon is en de uitstraling die die persoon wil bereiken op het werk. De make-over werd afgesloten met een fotoshoot met voor en na outfit.

Wie? 

De eerste make-over is die van Ellen. Ellen is de eigenares van de kinderopvang waar ons zoontje gaat. Ik ken haar als een vrolijke, maar gevoelige dame met een enorme liefde voor kindjes. Ze maakt graag plezier en doet zot en vuil met de kindjes. Toch is Ellen ook een echte dame die zich graag vrouwelijk opmaakt voor een avondje uit.

Ellen is erg onzeker over haar lichaam en vindt het moeilijk zich te kleden voor de crèche. Aan de ene kant wil ze makkelijk en comfortabel zijn om met de kindjes te kunnen spelen, maar aan de andere kant wil ze ook een zekere uitstraling hebben naar de ouders toe. Meestal resulteert dit in een jeans en losse bloes. 

Kleur en stijlanalyse

De eerste stap van de make-over is een diepere kennismaking met Ellen en een kleur- en stijlanalyse. Uit het gesprek blijkt dat Ellen wel graag felle kleuren draagt. Dat lijkt ook te matchen met het lentetype dat ze blijkt te zijn. Lentetypes staan erg mooi met felle en warme kleuren. In tegenstelling tot andere types kunnen ze prachtig verschillende felle kleurblokken naast elkaar dragen. Daar kan Ellen zich zeker ook in vinden. 

Qua stijl hoor ik bij Ellen een dubbel verhaal. Ze geeft aan van een erg klassieke stijl te houden met een klassieke bloes en V-trui in klassieke blauwe tinten. Tegelijk denkt ze graag terug aan haar tijd in Amerika waar ze heel graag mee ging met de bootcut en andere hippe fashion trends. Eigenlijk wil ze daar wel graag naar terug maar heeft het gevoel dat dat hier niet lukt.

De kledingkeuze

Het was voor ons vrij snel duidelijk dat we Ellen in een bootcut broek zouden steken. Een jurk is namelijk te lastig in de crèche. We kiezen uiteindelijk voor een bleke leather look bootcut. De broek is heel hip, maar toch makkelijk terug proper te maken na de vuile kinderhandjes. Deze broek wordt gecombineerd met een fel oranje top met watervalkraag. De felle oranje kleur staat prachtig bij haar gezicht. De gerompelde stof van de watervalkraag laten toe te camoufleren. Tenslotte werd deze outfit afgewerkt met een kort kleurrijk jasje met print. Het korte model accentueert haar taille. De schoenen met stevige zool geven haar extra lengte maar zijn toch comfortabel. Ze geven bovendien een stoere touch. 

Make-up

Ellen werd opgemaakt door Carla met de minerale make-up van Skin Color Cosmetics. Hoewel Ellen altijd een vloeibare foundation gebruikt, was ze nu erg verrast van hoe dekkend en toch naturel een minerale found de teint kan zijn. Aangezien Ellen haar outfit al heel kleurrijk is werd de make-up naturel gehouden, wat zij ook gewend is. 

Wat Ellen er zelf van vindt? 

Ellen was laaiend enthousiast over de outfit. De broek vond ze fantastisch en ook de oranje kleur maakte haar enthousiast. Ze moest een beetje wennen aan het aansluitende truitje, omdat ze zich niet gewend is, maar vond het haar wel goed staan. Haar uitstraling was professioneel en hip en toch comfortabel. “De kleding zit heel comfortabel, ik heb genoeg beweginsvrijheid. De stoffen zijn zacht wat prettig is en de kleding zit niet te strak. Ik hoop dat ik met deze look uitstraal dat ik de leidinggevende ben. Ik zou deze combinatie zeker dragen bij bezoeken van toekosmtige ouders en bij algemene vergaderingen. Ik zou nooit voor zo’n broek hebben gekozen,n maar zie dat hij goed bij mijn figuur past.” 

Graag het volledige artikel lezen? Dat kan in editie 61 van https://vakbladkleurenstijl.nl

Voel je het zelf kriebelen om een make-over te doen? Bekijk dan hier het aanbod van Fashion Emergency of neem vrijblijvend contact op.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.