De make-over van Robin

Zoals jullie al via Intagram konden volgen was ik gasteditor voor het Vakblad voor Kleur en Stijl in de maand december. Een van de projectjes die we samen deden waren 3 make-overs. Dit was superfijn om te doen! Jullie konden eerder al de make-over van Ellen en Sara lezen. Vandaag is het de beurt aan onze man, namelijk de make-over van Robin. De insteek van deze make-overs was om een betere match te maken tussen wie de persoon is en de uitstraling die die persoon wil bereiken op het werk. De make-over werd afgesloten met een fotoshoot met voor en na outfit.

Wie?

In deze derde blogpost bespreek ik de make-over van Robin. Ik ben reeds een dikke 10 jaar bevriend met Robin en ken hem als iemand die weinig geeft om zijn kledij. Hij doet wel eens zijn best als hij met mij afspreekt, maar kledij moet in zijn ogen vooral comfortabel zijn. Zijn favo items zijn dan ook een makkelijke jeans met een t-shirt of hoodie al dan niet met rits.

Zijn vriendin wou hem echter graag eens in wat anders zien en ook zijn job waarbij hij steeds meer klantencontact heeft vraagt ook om een upgrade. Qua karakter is Robin iemand die er staat. Je merkt meteen wanneer hij binnenkomt. Hij houdt van plezier maken met de vrienden. Onderliggend zit er echter toch wat onzekerheid.

Kleur- en stijlanalyse

De eerste stap bij de make-over is een diepere kennismaking door middel van een kleur- en stijlanalyse. Bij de kleuranalyse merken we dat Robin een wintertype is. Dit komt niet geheel als een verrassing vermits hij een erg donkere uitstraling heeft door zijn haren en baard. Wintertypes staan mooi met donkere en felle kleuren. Donkere kleuren draagt hij al vaak, maar de felle kleuren zijn momenteel niet te vinden in zijn kast. Dit voelt namelijk niet zo ‘safe’.

Bij de stijlanalyse blijkt dat Robin al een tijdje een strijd met zijn gewicht. Hij wil zeker de buikzone niet accentueren. Bij het dragen van een hemd heeft hij vaak het gevoel dat dit teveel etaleert. Verder is hij groot en stevig gebouwd. Zijn lengte mag zeker in de verf gezet worden.

De kledingkeuze

Het was ons meteen duidelijk dat we bij Robin voor een hemd zouden kiezen, maar dan in de casual categorie. Het hemd dat we gekozen hebben valt enorm soepel en zit daardoor erg comfortabel. Door het taillerende model ziet hij er een stuk slanker uit dan in de t-shirts die hij gewend is. De broek is ongeveer hetzelfde verhaal. We kozen voor een comfortabele chino die niet snel rompelt. In plaats van sneakers kozen we voor een schoen in daim die er deftig uitziet, zonder heel formeel te zijn.

Haar

Robin zijn haar was erg kort en donker, waardoor hij er strenger en minder toegankelijk uitziet dan hij is. Langer kunnen we het natuurlijk niet maken, maar we kozen er wel voor om het niet strak in de gel te zetten maar een beetje warrig te maken. Dit sluit beter aan bij het nonchalante karakter van Robin.

Wat Robin er zelf van vindt

Robin was aangenaam verrast door de broek en de schoenen. Hij ziet duidelijk dat deze deftiger en geschikter zijn voor klantencontact en toch nog steeds comfortabel zijn. Aan het hemd moet Robin heel erg wennen. Door het taillerende model heeft hij het gevoel dat alles net extra geaccentueerd wordt, wat natuurlijk niet zo is. Robin komt in deze outfit slanker en volwassener over. Zijn vriendin was laaiend enthousiast. Sindsdien had Robin steeds een casual hemd aan toen ik hem zag. Zouden we dan toch een invloed gehad hebben? 😉

Graag het volledige artikel lezen? Dat kan in editie 61 van https://vakbladkleurenstijl.nl

Voel je het zelf kriebelen om een make-over te doen? Bekijk dan hier het aanbod van Fashion Emergency of neem vrijblijvend contact op.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.