De make-over van Sara

Zoals jullie al via Intagram konden volgen was ik gasteditor voor het Vakblad voor Kleur en Stijl in de maand december. Een van de projectjes die we samen deden waren 3 make-overs. Dit was superfijn om te doen! Overheen de volgende weken stel ik jullie graag deze make-over met de making off en het resultaat. De insteek van deze make-overs was om een betere match te maken tussen wie de persoon is en de uitstraling die die persoon wil bereiken op het werk. De make-over werd afgesloten met een fotoshoot met voor en na outfit.

Wie? 

Als tweede stel ik jullie de make-over van Sara voor. Ik ken Sara van een tijdje terug toen ze een make-up workshop kwam volgen. Sara werkt voor een recruiteringsbedrijf en houdt zich vooral bezig met het vinden van de perfecte match tussen bedrijven en kandidaten. Sara komt over als iemand die graag initiatief neemt en er staat als vrouw. 

Sara laat graag een stoer kantje zien in haar outfit, omdat dit wel past bij haar karakter. Toch voelt ze zich ook wat onzeker, vooral over haar onderlichaam en verbergt ze dit graag. Ze draagt daarom graag hemdjurkjes met print. 

Kleur en stijl analyse

De eerste stap van de make-over is een diepere kennismaking met Sara aan de hand van een kleur en stijlanalyse. Sara draagt graag zwart, gecombineerd met een fellere kleur zoals oranje of rood. De zwarte kleur lijkt ook te matchen met het feit dat ze een wintertype is. Dit betekent dat Sara mooi staat met donkere en heldere kleuren. Ze heeft veel contrast in haar gezicht, wat betekent dat de kleur van de huid, haren en ogen ver uiteen liggen. Als wintertype is het daarom belangrijk niet voor een eentonige outfit te gaan, maar ook enigsinds contrast te verwerken met bijvoorbeeld een opvallende kleur of accessoire. 

Qua stijl wil Sara zeker haar heupen niet accentueren. Toch blijkt uit de stijlanayse dat haar heupen helemaal in verhouding zijn met de rest van haar figuur, ze is namelijk een 8-type. Belangrijk bij dit type is dat de taille geaccentueerd wordt. Verder is zijn op zoek naar iets dat een tikkeltje origineel is. Vaak zoekt ze het originele in een stoere touch. Sara wou al erg lang eens een pak proberen maar vond geen pak dat bij haar lichaam en stijl past. CHALLENGE ACCEPTED dus voor ons! 

De kledingkeuze

Het was dus meteen duidelijk dat Sara in een pak zou moeten komen. We kozen dan ook voor een maatpak in een donkere kleur en met subtiele print, zodat het niet te basic zou zijn voor haar.? Om haar gezicht verder op te kleuren hebben we gekozen om er een felle en heldere kleur onder te steken. Het blauw laat haar gezicht en ogen mooi uitkomen. Het pak werd afgewerkt met een donkere sneaker, waardoor het wel comfortabel en casual blijft. 

Make-up 

Wintertypes zijn de enige types die eigenlijk al voldoende contrast hebben zonder make-up. Daarom kunnen we deze dus eenvoudig houden. Sara is reeds gewend van te werken met de minerale make-up van Skin Color Cosmetics, dus deze gebruiken we ook hier. Om haar blik nog opener te maken worden de ogen en wenkbrauwen een beetje aangezet. 

Wat zij er zelf van vindt

Toen ze het pak op de kapstok zag was Sara niet meteen overtuigd. De styling ervan was hier dus erg belangrijk. Bij het aantrekken zag Sara meteen het effect van de heldere kleur. Het geeft de outfit de nodige pit, terwijl de sneakers het dan toch ook weer casual houden. Door de leuke combi voelt ze zich meer professioneel en toch comfortabel. “Met deze outfit kom ik zakelijk over en de totale look past bij mij doordat er toch ruimte is om mijn gamine kant te laten zien.” 

Graag het volledige artikel lezen? Dat kan in editie 61 van https://vakbladkleurenstijl.nl

Voel je het zelf kriebelen om een make-over te doen? Bekijk dan hier het aanbod van Fashion Emergency of neem vrijblijvend contact op.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.