Kleur van het jaar: peach fuzz

Elk jaar kiest Pantone de kleur van het jaar. Deze kleur verovert dan de interieurwereld, maar ook in de fashion neemt ze een belangrijke plaats in. De kleur van 2024 is peach fuzz. Zoals de naam verklapt doet de kleur sterkt denken aan peach. De kleur situeert zich tussen oranje en roze op de kleurpaletten en wordt over het algemeen geassocieerd met zachtheid en een knuffelgevoel. Ontdek in deze blog hoe je met deze kleur aan de slag kan binnen de verschillende kleurtypes.

Voor wie?

De kleur valt eigenlijk een beetje tussen het palet van het zomer- en lentetype in. Door zijn lichte en zachte chroma zou je denken dat dit een pastelkleur is waardoor die thuis hoort bij het zomertype, maar eigenlijk is de kleur net te warm voor het zomerpalet, er zit te veel oranje in, waardoor die dus ook neigt naar het lentepalet, maar dan vooral de lichte variant daarvan. De kleur is dus ideaal voor dames die zomer- en lentetype combineren.

Lentetype

Voor het lentetype kies ik voor een luchtig jurkje in peach kleur. Het statement stuk zit hem in de kimono met vrolijke bloemen en veel kleuren. Het geeft de outfit de speelsheid die ons lentetype nodig heeft en zorgt voor extra kleur op de effen jurk. Voor de verdere afwerking kies ik voor geel, een kleur waar veel andere types mee struggelen. De gele top met kanten afwerking is ideaal om onder de jurk te dragen. Vaak denkt men als je een top onder een jurk draagt dat dit exact dezelfde kleur moet zijn, maar eigenlijk hoeft dat niet, je kan perfect een kleur kiezen die bijdraagt tot het kleurenpalet, zoals in dit geval geel. Shop deze look.

zomertype

De combinatie van peach fuzz met roze voor het zomertype is heel voor de hand liggend; de twee kleuren liggen namelijk al heel dicht bij elkaar en vormen een licht contrast samen, ideaal dus voor ons zomertype. Ik heb hier gekozen voor een strandoutfit met als basisstuk een broek die de beide kleuren combineert. De broek is heel luchtig en zwierig en wordt daarom gecombineerd met een gewone katoenen t-shirt die voor wat meer stijfheid zorgt. Om toch voldoende koele tinten bij het gezicht te hebben kies ik voor verdere afwerking met een roze trui. Met het oog op het dragen van deze outfit op het strand, komt er nog een lichte voile sjaal bij in een lichter roze tint en een leuke klem om de haren samen te houden. De sleehakken en tas zorgen voor een beach look. Shop deze look.

Herfsttype

De peach kleur is over het algemeen te licht voor ons herfsttype; de opdracht daar bestaat er dus in om meer diepgang en meer donkere tinten toe te voegen. Dat doe ik door binnen hetzelfde palet met oranje en terracotta tinten te blijven. De bloes is het ideale basisstuk omdat de kleur peach is in combinatie met oranje bollen. De broek in terracotta zorgt meteen voor een donkerdere toets voor de algehele outfit, net wat we nodig hebben.De donkeroranje top die onder de bloes gedragen kan worden heeft dezelfde functie. Natuurijk willen we er ook niet volledig een winter outfit van maken dus kies ik voor afwerking voor een lichtbeige trechter coat jasje. Het korte model is nu supertrendy en geeft een luchtiger gevoel dan de lange versie van de trenchcoat. Shop deze look.

wintertype

Ons wintertype staat gelijk met power, niet meteen een kenmerk dat je zou associëren met deze lieve zachte peach kleur. Dus de power moeten we zelf toevoegen en dat doen we in extra kleur. De kleur moet hier zeker onderaan verwerkt worden, bij het gezicht van ons lentetype zal dit nooit mooi uitkomen omdat de kleur op twee dimensies verschilt: namelijk warm en licht. De kostuumbroek is ideaal binnen de stijl van het wintertype. De outfit is voor de rest vrij eenvoudig, met een effen t-shirt met print.De dame die erop staat is een dame met pit en geeft de outfit ook extra karakter. Hierover komt vervolgens een fuchsia kort jasje in een stijve stof. Het korte model accentueert de taille en de roze tint maakt de vereniging met de print op de shirt. Om nog iets meer diepgang toe te voegen kies ik ervoor ook nog een paarse tint in de outfit te steken door afwerking met sjaal en loafers en de handtas die een speciale touch geeft die past binnen de stijl van dit type. Shop deze look.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.