How to wear volant

Of misschien beter eerst de vraag: Wat is volant? Volant is Frans voor vliegwiel… Wie de link snapt, mag hem mij uit leggen… In de modewereld verwijst volant namelijk naar wapperende lappen stof (ik krijg het niet beter uitgelegd). Volant is erg in de laatste maanden, vooral in zijn V-vorm op truitjes en kleedjes. Maar de wapperende stofjes zijn ook te vinden aan mouwen of de onderkant van truitjes. Nog steeds geen idee waar ik het over heb? Kijk maar snel mee!

V-volant

Ik noem hem even voor het gemak de V-volant, omdat de v-vorm duidelijk te zien is. Een V-volant, afhankelijk van zijn grootte, creëert volume op de borst. Bovendien wordt deze vaak gecombineerd met truitjes die hoog toe zijn, wat een tweede volume boost geeft. Erg interessant voor dames die op zoek zijn naar meer volume ;-), maar niet onbelangrijk om in het achterhoofd te houden voor dames die dit liever niet hebben. Kies altijd voor een v-volant in een effen kleur, want een print en een volant zijn nogal druk samen. Ook leuk echter is volant op een kantje, waardoor hij/zij gedeeltelijk opgaat in de stof van de kant.

volant1volant2

volant10

Volant-mouwen

Wapperende stof op je mouwen vind ik persoonlijk iets vreemd wanneer ik het zelf probeer, toch vind ik het bij anderen vaak geslaagd. Wat is hun geheim? Sowieso speelt simplisme een rol: alle aandacht gaat naar de mouwen, hou dat zo! Ten tweede kies je voor een kleedje, waardoor de grote mouwen meer “speelruimte” hebben. Ook leuk is een speels element toe te voegen bijvoorbeeld met een cut-out op de schouders.

volant3volant6volant8

Verticale volant

En dan is er nog de verticale volant, volgens mij de grootste uitdaging om hiermee niet op een vis met vinnen te lijken, maar het kan! Regel 1: kies bij verticale volant voor korte “vinnen” 😉 Ze hoeven zelfs niet eens te kunnen wapperen. Regel 2: maak dat je outfit een geheel is, bij voorkeur door alles in één kleur te nemen. Regel 3: kies voor luchtige stofjes, bijvoorbeeld kant of mouwtjes met kleine gaatjes of zijde.

volant5volant7volant4

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.