How to wear prince de galles ruitjes

Prince de galles ruitjes, het is vast iets dat je ouders kennen! Mijn papa beweert dat deze ruitjes nooit helemaal uit de mode geweest zijn. Het feit dat ik de naam eerst niet kende, trekt dit ernstig in twijfel.  Enfin, ze zijn nu in ieder geval terug helemaal in!

prince de galles

Hoewel de meesten de prince de galles ruitjes wel kennen, kennen jullie waarschijnlijk de betekenis erachter niet. Prince de galles betekent in het Nederlands prins van Wales. Zoals je vermoedelijk al kon raden werd deze stof erg veel gedragen door een van de prinsen van Wales, namelijk Edward VII.

foto1

Dat was weer voldoende geschiedenis voor vandaag, laat ons terugkeren naar de hedendaagse mode! Want we gaan dit stofje natuurlijk niet meer dragen zoals Edward VII dat deed in de jaren stilletjes. Prince de galles heeft het laatste jaar namelijk een metamorphose ondergaan. Vroeger was het namelijk vooral een stofje dat paste bij een geklede, vaak ook duurder ogende outfit. Dat is vandaag helemaal passé. Het stofje past zelfs in de garderrode van een hipster. Het zit hem natuurlijk allemaal in rarara, hoe je het combineert.  Vandaag bespreek ik voor jullie hoe je aan de slag kan gaan met de twee basisstukken in prince de galles print, namelijk de chino en de blazer.

De chino

Ondertussen weten we allemaal wat een chino is (moest dat niet zo zijn: https://lunefashion.com/2017/03/22/how-to-wear-the-chino/). Chino en prince de galles ruitjes zijn een echte match! Ik denk dat je dit ook zowat in elke ietwat hippe winkel kan vinden. Chino’s zijn de max! Ze zitten gewoonweg zoals je pyjamabroek, maar zien er toch lekker formeel uit. Ondertussen heeft iedereen die versie al met een streep langs de zijkant, dus is het tijd voor een nieuw patroontje: de prince de galles. Deze combineert trouwens veel makkelijker dan die chino’s met strepen, want daar zit je altijd vast aan je twee kleuren. Prince de galles kan natuurlijk de klassieke kleuren zoals zwart, wit en grijs aan, maar om het helemaal hip te maken probeer je ook eens andere kleurtjes, zoals roze en rood. Zorg voor een losse en niet te formele look bovenaan. Je kan er bijvoorbeeld een wollen trui opsteken of een bloesje gecombineerd met een oversized cardigan. Hou ook je de afwerking van je schoenen cool met een sneaker of biker boots (https://lunefashion.com/2017/10/18/how-to-wear-biker-boots/)

foto9foto6

De blazer

Een prince de galles blazer lijkt misschien op het eerste zich heel klassiek en ouderwets, maar ook deze zit in een nieuw jasje ;), en dan vooral een breder jasje. Je vindt ze namelijks steevast in een boyfriend model waardoor die klassieke uitstraling helemaal verloren weg is. Prince de galles blazers zijn nu cool. Een combinatie met een prince de galles chino is dan ook zeker een aanrader, zo krijg je dan het prince de galles kostuum 2.0. En opnieuw: vermijd formele stuks. Steek dus geen nette witte bloes onder je kostuum, maar een leuke t-shirt met tekst bijvoorbeeld. Maar je kan nog veel meer kanten op met deze blazers. Ze staan net zo cool op een jeans of met de toevoeging van patches in rode bloemenprint. Durf zeker wat kleur toe te voegen aan dit soort outfits!

foto4foto7foto8

bronnen bij de foto’s

http://couturezilla.com/checked-suit-sneakers-coke-tee-gucci/

http://livforluxury.com/2014/11/prince-of-wales/

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.