How to wear foute kersttruien

Het is weer die tijd van het jaar: de foute-kersttruien-tijd! Eigenlijk heb ik het foute seizoen vorige week al ingezet met de sneeuwbotjes en nu gaan we daar dus mee door met de foute kersttruien! Iedereen weet dat die kersttruien fout zijn, maar toch duiken ze in alle winkels weer op. Dus mensen kopen en dragen ze. Het enige wat er dus op zit voor stylisten is enkele duidelijke regels te formuleren over hoe je deze zo fashionable mogelijk kan dragen. Voel je je aangesproken? Lees dan snel verder.

Regel 1: alleen tijdens de kerstperiode

Een eerste belangrijke regel is dat je deze truien echt alleen en alleen tijdens de kerstperiode mag dragen. En daarmee bedoel ik een tweetal weken voor kerst en eventueel nog tussen kerst en nieuw en dan gedaan! Kersttruien dragen in januari is gewoon fouter dan fout.

kerst1

Regel 2: overdrijf niet

Je hebt kersttruien en je hebt kersttruien. De eerste groep zijn de truien met echte kerstballen, sneeuwmannen met uitstekende wortels en moesten ze kunnen ook nog lichtjes eraan (en ja ik heb het al gezien!). En dit alles het liefst in die afschuwelijke groene kerstboomkleur. Om eerlijk te zijn, geen enkele van deze tips zal deze outfit kunnen redden! Voor de tweede groep truien is er wel hoop. Deze truien hebben namelijk een kersttouch zonder té te zijn. Dat kunnen gerust nog truien zijn met een pinguïn of kerstboom, maar dan in een sobere kleur. Ook onder deze categorie vallen die typische truien met ronde kragen of truien met een kersttekst.

kerst3kerst4kerst10

Regel 3: combineer met iets cool

Wanneer mensen kersttruien dragen is het soms moeilijk te bepalen of ze die trui nu gekozen hebben om cool te zijn of omdat ze die als mopje gekregen hebben onder de kerstboom vorig jaar. Probeer altijd tot de eerste groep te behoren door een cool element aan je outfit toe te voegen. Een topper is bijvoorbeeld een leren broek. Leren broeken zijn fancy. Mensen die totaal niet met mode bezig zijn zouden ze nooit dragen. Bovendien staat zwart lederkleur mooi bij rood. Een ander cool element zouden je schoenen kunnen zijn. Steek onder die kersttrui namelijk geen sneeuwbotjes, maar wel een paar coole timberlands bijvoorbeeld. Een derde cool element om toe te voegen is een bloesje of kraagje. Kraagjes zijn namelijk erg in. Ze geven een “seutig” maar tegelijk cool effect. Dit kan je ook doen met je kersttrui. Steek er een wit of een jeanskleurig kraagje onder en het ziet eruit alsof je er een pak meer moeite voor gedaan hebt.

kerst4kerst2

kerst9

Regel 4: kies het goede model

Kersttruien komen nogal dikwijls in “kerstmanmaten”, maar om deze truien fashionable te dragen mogen ze niet te ruim zitten.  De truien trekken op zichzelf al heel veel aandacht, te veel trui maakt dit alleen maar erger. Erg leuk zijn bijvoorbeeld de gecentreerde modelletjes voor dames. Op die manier wijkt de kersttrui ook iets minder af van “normale” kleding en is het veel eenvoudiger om een trendy uitstraling te krijgen.

kerst5

kerst6

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.