How to: een kledingplanning maken*

Veel dames staan dagelijks voor hun kast met de handen in het haar. Wat moeten ze toch weer aandoen vandaag? (of morgen, want veel dames doen dat de avond ervoor en veranderen dat weer de volgende morgen). Ofwel is er te veel keuze ofwel te weinig keuze of je bent alles beu gedragen of het weer staat niet toe aan te doen wat je in je gedachten had. Of nog erger: datgene wat je net wil aandoen zit in de was en je hebt geen tijd om nog een strijkplank boven te halen! En zo zijn er wel nog een heleboel redenen te bedenken waarom de keuze maar niet wil lukken met alle frustraties tot gevolg. 

Ik ga zeker niet vertellen dat ik dat niet meer tegenkomt (oh jawel!), maar toch een stuk minder. En dat is het gevolg van een goede garderobeplanning. Hoe je zo een goede planning maakt leg ik hier stap voor stap uit. 

  1. Probeer combinaties uit

Er is niets zo vreselijk als je zorgvuldig uitgekozen outfit aantrekken om dan tot de conclusie te komen dat deze toch niet perfect samen past. Als ik dat tegen kom en ik verander niet voel ik me werkelijk de hele dag onzeker. Of dingen goed combineren zie je het beste door het uit te proberen. Trek daarvoor een eens namiddagje uit. Trek je terug in je dressing en probeer van alles uit zodat je over een aantal basis setjes beschikt waarvan je weet dat deze goed samen passen. Je kan ze natuurlijk uitleggen op het bed, waardoor je al heel wat ziet, maar sommige dingen zie je het beste als je de outfits aantrekt. Bijvoorbeeld hoe stoffen op elkaar vallen.

Je kan dit alleen doen of samen met een personal shopper. Dit heet een garderobeplanning. De shopper komt mee shoppen in je eigen kast, kijkt hoe je dingen kan combineren en welke basis stuks er ontbreken of te veel zijn. Daarvoor kan je rekenen op Fashion Emergency! Meer info over garderobeplanning vind je hier

2. Onthou de combinaties

Niet onbelangrijk, als je een halve dag in je kleerkast hebt gespendeerd dat je natuurlijk ook moet onthouden welke leuke combinaties je ontdekt hebt. Trek eenvoudigweg foto’s van de leuke combi’s of schrijf ze snel neer. Bewaar de foto’s in een aparte map op je gsm zodat je niet te ver hoeft te zoeken.

3. Maak een planning

Ga op zoek naar een leuke manier om je planning bij te houden. Ik doe dat bijvoorbeeld met de leuke family planner van PurPuz https://purpuz.com/family-planner/, lekker old-fashioned op papier. Deze planner biedt superveel ruimte om niet alleen al je activiteiten, en activiteiten van je gezinsleden, maar ook boodschappen, maaltijdplanning en dus ook kledingplanning neer te pennen. Op zondag neem ik de tijd om de week te overlopen: welke activiteiten staan er allemaal gepland en welke outfit hoort daarbij? Vervolgens vul ik in welke outfits ik elke dag ga dragen. Het probleem met favoriete outfits in de was is daarmee ook opgelost, want ik heb een mooi overzicht van wat er nog beschikbaar is die week en wat niet. Bovendien is er ook ruimte om een cijfer te geven aan je outfit. Dat doe ik ’s avonds. Zo weet ik als ik nog eens op zoek ben naar een top outfit ik even opzoek welke outfits ik een 10 gegeven heb. Wil je helemaal crazy gaan dan biedt de family planner van PurPuz zelfs nog ruimte om ook de outfits van man en kinderen in te plannen! 

4. Feel good

Deze stappen kunnen je helpen om makkelijker outfits uit te kiezen en te combineren, met als resultaat niet alleen meer tijd, maar ook meer feel-good! En dat is toch altijd het doel van kledij?

*dit is een gesponderde post, maar daarom niet minder gemeend. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.