How to: online meetings in stijl

We komen steeds minder buiten, waardoor ook onze kledingstijl verandering ondergaat. Steeds meer krijg ik de vraag advies te geven voor een goede kledingstijl voor thuiswerk en online meetings. Het is natuurlijk verleidelijk om te kiezen voor je heerlijke pyjama, maar dat doe je eigenlijk beter niet. Hieronder leg ik je uit waarom. 

De kledij bepaalt je prestaties

Er is niet zoveel onderzoek naar (daar ben ik trouwens verandering aan het in brengen), maar er zijn wel studies die aantoonden dat wat je draagt een invloed heeft op je prestaties. Zo bleek bijvoorbeeld dat studenten betere examens aflegden indien ze een labojas droegen. Enfin, ik wil jullie niet aanraden in je labojas te kruipen, maar gewoon duidelijk maken dat altijd werken in pyjama niet zo een goed idee is. 

Wat dan wel? 

Geen pyjama, maar wel iets comfortabel. Dat is dus de boodschap voor thuiswerk. Wat zijn dan de opties? Een jeans vinden veel mensen niet comforabel; Een stoffen chino is bijvoorbeeld al een veel comfortabelere optie. Je kan hiermee makkelijk je been eens onder je zitvlak steken (dat is blijkbaar een ding bij thuiswerk 😉 ). Heb je makkelijk koud, draag dan een leuk paar gebreide sokken onder je chino in plaats van oncomfortabele schoenen. Qua bovenstuk ga ik graag voor iets dat ik los kan dragen, zodat ik niet telkens alles weer netjes in mijn broek moet steken na een toiletbezoek. Je bloes los over je broek dragen kan ook helemaal geen kwaad bij een online meeting zolang je op je stoel blijft zitten. Om het verder gezellig te maken tussen de meetings door kan je een sjaal over je outfit dragen. Dit is lekker knus en warm en makkelijk uitgedaan wanneer je een meeting hebt. 

Fashionable online meeting

Voor sommige mensen is comfortabel niet voldoende, ze willen ook graag hun fashion stempel drukken, maar dat is niet zo eenvoudig bij online meetings. Daar waar je anders vaak accenten kan leggen in je schoenen of handtas, dien je bij online meetings andere statements te kiezen. Je werkt daarbij vanzelfsprekend vooral bovenaan.Tegenwoordig vind je heel veel items met opvallende mouwen, bijvoorbeeld in kant of pofmouwen. Andere opties is om te werken met juwelen, zoals opvallende oorbellen of een statement ketting.

Wat met make-up?

Het belang van make-up is offline afgenomen omdat het grootste deel onder het mondmasker verborgen zit. Daarom laten veel mensen hun make-up nu stof vangen in de badkamer. Wat ze echter vergeten is dat je make-up meer dan ooit nodig hebt, maar dan voor online meetings. Het voordeel in eerste instantie is dat je je hele gezicht kan laten zien. Ten tweede zorgt het ervoor dat je er veel beter uitziet op camera. Veel mensen werken met de camera van hun laptop. Door de stand van de camera op het gezicht in combinatie met computerlicht dat van onder komt, creeër je veel makkelijker schaduw op het gezicht waardoor je er meer vermoeid uitziet. Een vleugje frisse make-up kan hier hulp bieden! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.