How to wear de asymmetrische rok

Rechte rokken zijn zo passé, in 2018 gaan we allen voor asymmetrische rokken. Je hebt ze vast en zeker al wel gespot, deze rokken zijn langs de voorkant korter dan langs de achterkant. Bij sommige rokken scheelt het een paar centimeter bij de andere een halve beenlengte. Het geeft mij altijd een beetje een salsagevoel als ik die rokken zie, zeker in de zwierige versie. Toch kan je deze rokken op een heel casual manier dragen. Het begint allemaal met het kiezen van de correcte rok voor jouw figuur.

rok1

Asymmetrische rokken zijn een goed idee omdat ze over het algemeen een verlengend effect hebben door de verticale lijn die gecreëerd wordt. Let wel, dit effect is niet altijd geslaagd, maar hangt af van je gestalte en hoe de lijn loopt. Dames die iets kleiner zijn kiezen beter niet voor middellange rokken omdat deze hen kleiner doen lijken, een maxi-rok is dan weer geen probleem, dit geeft extra lengte omdat die de benen volledig bedekt. Als kleine dames dus voor een asymmetrische rok gaan, gaan ze dus beter niet voor eentje die ergens halverwege de kuiten begint of eindigt.

rok4

Een tweede belangrijk element bij het kiezen van deze rokken of jurken is hoe de asymmetrische lijn gecreëerd wordt. Sommige van deze rokken beginnen erg hoog met de scheidingslijn die vervolgens schuin overheen de heupen loopt. In dat geval zal de rok niet verslanken maar verbreden omdat de nadruk op de breedte van de heupen ligt. Om dit te vermijden kan je beter gaan voor een asymmetrische rok die minder schuin afloopt.

rok3

Een tweede belangrijke keuze bij het aanschaffen van een asymmetrische rok is of je deze zwierig of aansluitend neemt. Zwierige stoffen hebben als voordeel dat ze makkelijker camoufleren. Door het verschil in lengte van de rok krijg je een heel romantische uitstraling. Met de aansluitende modellen verval je rapper in de categorie van sexy uitstraling. In beide gevallen is het aan te raden af te werken met een schoen met hakje omdat dit een extra verlengend effect heeft.

rok5rok2

bronnen bij de foto”s

https://www.wholesale7.net/summer-style-asymmetrical-hem-solid-color-blue-maxi-dress_p73877.html

http://www.chictopia.com/asymmetrical-dress-33530/trend

https://www.justthedesign.com/stripes-fashion-trend-spring-summer-2014/

http://glamradar.com/how-to-wear-asymmetric-skirt/

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.