How to wear the striped boyfriend blazer

blazers blijven altijd in, streepjes blijven ook altijd in, maar toch verandert er elk jaar iets en dit jaar is het de richting van de streepjes. Daar waar blazers al jaren in horizontale streepjes gemaakt worden, doet de blazer met verticale streepjes dit voorjaar zijn intrede. En dat is goed nieuws, want verticale streepjes kunnen veel meer mensen makkelijk dragen dan horizontale, want ze maken langer en slanker. Al klopt dit ook weer niet helemaal, want de verticale streepjes blazer zien we deze lente vooral in het boyfriend model, wat dan weer wat minder is voor die taille. Geen idee wat een boyfriend blazer is, lees het dan hier snel even na. Vandaag bespreek ik voor jullie hoe je die oversized en tegelijk afslankende blazers het best kan dragen.

Black and white

Je ziet de gestreepte blazer erg vaak in simpelweg zwart en wit, ofwel met allebei even brede strepen ofwel met het ene breder dan het andere. Doordat het contrast tussen zwart en wit erg sterk is, trekt deze blazer erg veel aandacht. Dit kan je verder combineren op twee manieren: sober en over te top. De sobere manier is een combinatie die veel dames aankunnen. Combineer hiervoor de zwart-witte streepjes met opnieuw zwart en wit. Probeer het wel casual te houden met een losse t-shirt en witte sneakers. De totaallook zal enorm hipster zijn. Combineer je echter te klassiek, dan past je blazer niet in het plaatje omwille van het boyfriend model. De tweede manier is over de top, dit betekent dat je nog een flinke extra portie kleurcontrast gaat toevoegen, door te combineren met felle kleuren zoals roze, geel en rood (niet allemaal tegelijk wel te verstaan). Hoe over de top je wil gaan kan je kiezen door ofwel die kleuren als hoofdelementen in je outfit te verwerken of door ze eerder in de accessoires te steken.

Met jeans

Met jeans ben je altijd safe. Zeker als je kiest voor de blazers met iets meer kleur is een combinatie op een blauwe jeans altijd een topper. Dat geldt trouwens ook voor de combinatie met een eenvoudig wit t-shirtje of bloesje onder de blazer. Ook hier kan je opnieuw spelen met hoe gekleed je outfit is, door bijvoorbeeld te combineren met een los bloesje en donkerblauwe jeans kan deze outfit perfect voor het werk. Tijdens het weekend kan je dan weer combineren met een t-shirt met leuke tekst en een ripped jeans.

Als mantelpakje

Het mantelpakje 2.0 daarover volgt later nog meer, maar hier al even een korte intro. Je hebt het vast al wel gemerkt dat blazers en bijhorende broeken overal te spotten zijn, maar dan in een modernere en minder formele versie. De gestreepte blazer dient zich hier perfect voor omwille van zijn casual model. Een derde combinatiemogelijkheid is dus met een broek met hetzelfde motief en bij voorkeur een loszittende broek of zelfs short om het nog hipper te maken. Steek er een effen t-shirtje onder en je outfit is klaar!

blazer8blazer9

blazer

bronnen bij de foto’s

http://poshclassymom.com/relaxed-work-style-black-and-white-off-duty-river-island-stripe-blazer-who-what-wear-for-target-adidas-superstar-celine-belt-casual/

https://lookastic.com/women/white-and-navy-vertical-striped-blazer/looks

http://megastyle.onemega.com/4-ways-to-wear-your-blazer-on-a-casual-day/

http://www.memorandum.com/2017/03/striped-blazer-major-sale-alert.html

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.