How to wear: the boyfriend blazer

Na de boyfriend jeans is er nu ook de boyfriend blazer. Ik hoor het je al denken: die pikken we gewoon uit de kleerkast van vriend lief. Maar pas hiermee op, want de vrouwelijke boyfriend blazers worden aangepast aan de smallere schouders van dames, want hé het is oké om voor een oversized jas te gaan, maar het is niet oké als de epauletten van je jas halverwege je bovenarm hangen! Om dergelijke fashionflaters te voorkomen zijn een aantal tips over ‘hoe dit vormloze ding op een stijlvolle manier te dragen’ wel op zijn plaats.

De belangrijkste regel hierbij is: combineer geen mannelijkheid met mannelijkheid! Een boyfriend blazer net als een boyfriend jeans moet op een vrouwelijke manier aangevuld worden. Probeer naast de nonchalance ook elegantie te creëren door de juiste combinaties te maken.

1.  Rol de mouwen op

Vrouwelijke polsen worden nog veel te vaak verborgen. Nochtans  stralen ze een zekere sierlijkheid uit en dit is perfect wat je boyfriend outfit nodig heeft. Door de mouwen van je blazer op te rollen en eventueel je polsen extra te accentueren met een opvallend horloge of armband, ontstaat er meteen een evenwichtig geheel.

 

2. Op een skinny jeans

Ik denk dat het al behoorlijk moeilijk is om een oufit met skinny jeans op een mislukking te laten uitdraaien. Ook voor een combinatie met boyfriend blazer is dit een goede optie, veel beter dan een loshangende broek. Het best kun je je jeans ondersteunen met pumps. Op die manier is vrouwelijkheid sowieso gegarandeerd!

 

3. Met een T-shirt

Velen dragen graag bloesjes onder een blazer. Dit maakt het meteen een tikkeltje chiquer. Voor eenvoudige dagen kan je er gewoon een simpele T-shirt onder dragen. Dit is lekker gemakkelijk en nonchalant.

4.  Met een shortje

Het lijkt een vreemde combinatie: een shortje en een lange oversized blazer en misschien is dat ook wel een beetje zo, maar een vreemde combinatie is niet noodzakelijk een niet geslaagde combi, in tegendeel, lang leve de originaliteit! Je blazer mag gerust langer komen dan je short, dit is gewoon leuk vreemd.  Dit is een ideale combinatie voor een zomerse ochtend . Combineren met korte zomerbotjes maakt het totaalplaatje heel cute!

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.