Zondag 1 september: back to football

Vandaag ga ik kijken naar de eerste competitievoetbalmatch van mijn vriend. Voor dit soort activiteiten vind ik het moeilijk een geschikte outfit te vinden, omdat er heel veel verschillende factoren een rol spelen. Eerst en vooral: 90 minuten aan de rand van een voetbalveld staan kan ofwel heel erg warm zijn als je in de vlakke zon staat ofwel heel erg koud als er veel wind is. Ten tweede je bent er om je vriend te verrassen, je wilt dan ook dat hij je opmerkt, maar tegelijkertijd mag hij dan ook weer niet te veel afgeleid worden. En tenslotte het is een compleet mannengedoe, daar wil je dan toch ook een ietwat goede indruk achter laten, je weet maar nooit.

Er vond zich dus een dilemma plaats deze ochtend voor mijn kleerkast. De jeansbroek gaat bijna steeds mee naar het voetbal met mij. Het is knus, het is gemakkelijk en toch vrouwelijk. En bovendien zie je op donkere jeans niet zo snel gras of aardevlekken. Verder koos ik een truitje met halflange mauw, een twijfelgeval voor goed versus slecht weer. Het heeft een felle kleur, maar is toch niet fluo. Hij zal me dus wel zien, maar zal niet verblind zijn.

Om het geheel af te werken, haal ik terug mijn favo jeanscoat boven. Het contrast van het blauw met het roze komt mooi uit. Dit leidt tot de gevreesde jeans-on-jeans combinatie. Velen zijn hier bang voor en inderdaad je kunt niet alle jeanstinten samen aantrekken, maar als je kiest voor donker en licht jeans samen zoals ik, kun je er eigenlijk niet veel mee mis doen. Je kunt beter maken dat je beide soorten jeans sterk van elkaar verschillen qua kleur. Tot zover de tip van de dag!

P1010013

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.