Trend alert: Veja sneakers

Vergeet Adidas, Nike, Puma en Reebok (Fila mag nog blijven 😉 ), maar Veja’s zijn de sneakers van het moment! Veja is een Frans merk en is vooral bekend geworden dankzij zijn ecologische aanpak. De schoenen zijn namelijk gemaakt van gerecycleerde plastiek flessen en rubber. Gelukkig zijn ze niet meer te herkennen hieraan, maar wel aan het V-logo langs de zijkant! Emma Watson droeg deze sneakers voor het eerst, dat was reeds in 2016!

veja1

Maar wat is er nu zo cool aan de Veja sneaker, behalve dat ze eco zijn?

Ik vind vooral de minimalistische, jaren 90 uitstraling van de sneakers heel leuk. Je hebt ze natuurlijk ondertussen in heel veel uitvoeringen, inclusief metallic versions, maar de leukste vind ik de heel eenvoudige modellen met de basic kleuren, blauw, rood en groen. De schoenen lijken zo eenvoudig, misschien zelfs een beetje ‘kinderlijk’ dat het terug cool wordt.

veja2

Waar koop je de Veja sneakers?

De Veja sneakers zijn nog volledig aan hun opmars bezig en dus nog niet op zoveel plaatsen te koop. Ik heb ze nog niet in een fysieke winkel gezien, maar wel online op Zalando en op de site van Veja zelf uiteraard. De prijs situeert rond de 100 euro. Heb je geluk en heb je maatje 38 of kleiner, dan kan je de Veja ook bij de kindermaten shoppen (altijd een stukje goedkoper).

veja3

Hoe combineer je de Veja?

Combineer de Veja in de jaren ’90 stijl, waar ze thuishoort. Een eerste erg leuke outfit is met een jeansbroek, liefst een bootcut, want meer jaren 90 kan toch niet? Combineer hierop een los hemdje zonder te veel tralalala. Liever een jurkje of rokje, ga dan voor een zwierig jurkje en vergeet niet af te werken met leuke sokjes. De schoenen zijn heel minimalistisch en kunnen dus wel gecombineerd worden met opvallende sokjes in een contrasterende kleur of met fantasietjes.

veja4

bronnen bij de foto’s

On Trend: 7 Summer Looks from Madewell

https://www.ekyog.com/jean-namani-denim-brut.html

https://www.lulli-sur-la-toile.com/chemise-homme-golden-coton-rayure-blanc-navy-golden-g32mp522a9.html

http://www.veja-store.com/en/v-10/1491-v-10-extra-white-nautico-pekin.html

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.