Let’s go yellow!

Deze zomer zal de zon pas echt in je kleerkast binnen komen! Geel wordt het meest vernieuwende en tegelijk meest trendy zomerkleurtje voor jurkjes, broeken, handtassen,…. Kanariegeel, pastelgeel, okergeel of fluogeel, ze zijn allemaal paraat. Deze niet zo evidente kleur heeft misschien wel nood aan een aantal combinatie tips.

 

Geel is een heel zomerse en opvallende kleur. Als je een kledingstuk aanschaft in echt fel kanariegeel kun je het best verder met sobere kleurtjes aanvullen. Wit staat bijvoorbeeld heel mooi en heel zomers, terwijl grijze of donkerblauwe tinten het zomers effect een beetje kunnen afzwakken. Geel combineert ook erg goed met zwart-wit in een streepjes- of bolletjesmotief. Wil je toch twee felle kleuren matchen? Dat kan en mag ook deze zomer, maar dan wel op voorwaarde dat er je ergens een wit element aan toevoegt zodat het geheel niet té bont wordt. Let dan wel op welke felle kleuren je exact bij elkaar zet. Hier vind je een kleine tip:

Door je aan dit patroon te houden bega je normaal gezien geen kleurenblunders:

geel10

Dit zijn de mogelijke combies:

  • Kleuren die direct naast elkaar liggen bv.: geel en geel groen, violet en blauw-violet, …
  • Kleuren die rechte hoeken van 90° met elkaar vormen, bv.: geel en rood-oranje, blauw en violet-rood
  • Kleuren die recht tegenover elkaar liggen, bv.: geel en violet, blauw en oranje, rood en groen
  • Kleuren die een T vormen, bv.: blauw, oranje en violet-rood – geel, violet en rood-oranje
  • Kleuren die een X vormen, bv.: blauw en oranje, violet-rood en geel-groen, blauw-groen en rood-oranje

 

Met pastelgeel kun je uiteraard ook erg veel kanten op. Pastel past namelijk altijd op pastel. Pastelgeel kan je nu dus wel combineren met pasteloranje of- roze, omdat die kleuren minder sterk zijn. Daarnaast is een combinatie met aardetinten en karamel ook een aanrader. Deze zachte geeltint staat het mooist bij mensen met een bleke huid of blond haar.

 

Geel is een kleur die ook erg leuk is om accenten te leggen. Een gele ketting, handtas of schoenen zijn leuke voorbeelden.

Deze gele basisstuks kunnen je op weg helpen naar je zomerse look.

Foto 1: rok: H&M: 39.95 euro; foto 2:  Jas: Zara: 89.95 euro;  Foto 3: Broek: Zara: 39.95 euro; Foto 4: Kleed: Zara: 49.95 euro; Foto 5: handtas: Bershka: 9.99 euro; Foto 6: Truitje: Bershka: 12.99 euro

geel1 geel2 geel3 geel4 geel5 geel6

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.