How to make: beachy waves

Een zware uitgaansavond of een drukke bureaunamiddag, met deze beachy waves zie je er altijd ontspannen uit, alsof je net van een dagje slenteren aan  zee komt! Drie gouden regels zijn belangrijk bij het maken van deze zomerse look: begin er op tijd aan, bescherm je haar en hou het messy. Deze technieken helpen je op weg!

Op mijn manier

Wat ik doe om dit resultaat te verkrijgen is gewoon mijn haar laten drogen in twee vlechten boven op mijn hoofd. Het werkt het best als je je haar naturel laat drogen, maar het heeft dan wel enige uren nodig tegen dat  het droog is. Je kunt dus best maken dat je die dag geen bezoek verwacht, tenzij je je natuurlijk niet schaamt voor deze pipi langkouslook.  Ik heb het ook nog geprobeerd om gewoon te slapen met mijn vlechtjes, maar echt comfortabel is dit niet te noemen. Nu is dit wel een techniek die enkel zal werken als je al van nature wat golvend of zelfs krullend haar hebt.  Als je heel stijl haar hebt zullen deze beachy weaves er heel snel terug uitvallen. Daarom bespreek ik nog enkele andere technieken.

beach waves

Met een krultang

Erg moeilijk is dit niet, maar je moet natuurlijk wel rekening houden met de schade die je op die manier aan je haar kunt berokkenen. Om deze negatieve effecten zoveel mogelijk te minimaliseren gebruik je best op voorhand een goede hittebeschermer. Dit filmpje helpt je op weg.

https://www.youtube.com/watch?v=ZRgpwMn_bn8#t=117

 

Met de stijltang

Het klikt vreemd, maar het blijkt een heel effectieve techniek te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een stijltang, twee vingers en met een beetje gelukt verbrand je jezelf niet. Dit is ééntje voor de durvers zou ik zeggen!

https://www.youtube.com/watch?v=Ug6ovEOdPxY

 

Met een T-shirt

Dit klinkt gewoon absurd! Maar eerlijk gezegd, het lijkt me wel een leuke techniek als je veel tijd over hebt ’s ochtends.  Je neemt een oude T-shrit waar je ongeveer een vijftiental reepjes van knipt (de lengte varieert naar gelang de lengte van je haar). Vervolgens knip je een gleuf van een paar centimeter. Je steekt een trosje haar erdoor en rolt de stof op om bovenaan een knoop te maken. Je laat het een paar uur drogen en hopla een messy curly look! De uitleg in dit filmpje is misschien wel iets duidelijker…

https://www.youtube.com/watch?v=0r8IrLcvTUM

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.