De make-up van het zomertype

Zoals er mijn posts zijn over kleur en stijladvies volgens de kleurtypes, volgen er nu de komende vier weken vier posts over make-up advies volgens de kleurtypes. Ik wil daarbij wel even vermelden dat het belangrijk is om in te zien dat elk gezicht anders is en de perfecte make-up bijgevolg ook anders is. De perfecte make-up is onder meer afhankelijk van de gelaatsvorm, de ondertoon van de huid, de vorm van de ogen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik hier ga beschrijven zijn enkele heel algemene richtlijnen en ideeën. Wil je meer persoonlijk advies, laat dan een huidskleuranalyse doen. Dankzij deze analyse weet je perfect welke kleuren van make-up bij je passen. Neem contact op voor meer info of een afspraak.

Deze week is het tijd voor het vierde type: het zomertype. Het allerbelangrijkste voor zomertypes is dat de make-up zacht is. Zomertypes zijn de types die het minst contrast in hun gezicht hebben, erg opvallende make-up, is dan ook een te groot verschil. Hou het liever subtiel en klassiek.

 

De huid

Zomertypes hebben een roze ondertoon van huid. Vaak hebben ze ook een iets moeilijkere huid naar verbranden toe of acné. Hoe roziger de huid, hoe transparanter te huid. Meestal zie je bij mensen met een roze onderhuid dan ook vaker aders zitten, omdat de huid dus meer doorschijnend is. Vaak hebben ze ook last van couperose, waardoor het roze in hun gezicht vrij duidelijk naar voor komt. In beide gevallen is er nood aan een ietwat dekkende foundation die de doorlaatbaarheid of roze vlekjes kan wegwerken. Een vloeibare is daarvoor het best. Kies wel voor een foundation met roze ondertoon.

De ogen

De ogen van ons zomertype zijn koel. Vaak bevatten ze maar 1 duidelijk kleur, zoals grijs of blauw. Zomertypes houden over het algemeen van een klassieke en natuurlijke look, daarom is het aan te raden de oogschaduw te kiezen volgens de kleur van de ogen, grijs of blauw dus. Dit kan je verder aanvullen met lichtroze of parelmoer voor de zachte uitstraling. Werk af met een bruine mascara. Een eyeliner is geen must bij deze look. Wil je er toch graag eentje zetten, doe het dan met een potlood en blend lichtjes uit.

De lippen

De lippen van een zomertype zijn het mooist in roze. Vermijd zeker felle kleuren zoals rood, want ook dit past niet in de zachte uitstraling. Om de look extra natuurlijk te houden, werk je beter met een lipgloss in plaats van lippenstift.

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen van zomertypes zijn vaak blond of lichtbruin. Zorg ervoor dat het model van de wenkbrauwen mooi verzorgd is en zet eventueel een klein beetje bij met een lichtbruine tint.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.