How to be: een zomertype

Vandaag zijn we gekomen aan het laatste mogelijke seizoenstype: het zomertype. Al wie zich dus nog niet kon terugvinden in de voorgaande seizoenstypes (herfst, winter en lente) is misschien dus wel een zomertype. Zomertypes komen dan ook het meeste voor in België. En nee dat heeft dus niets te maken met het weer ;). Bovendien zijn de kleuren van een zomertype vaak anders dan men zou denken. Het zijn namelijk niet de felle zomerse kleuren die in dit palet thuishoren, maar wel de pastelkleuren, zoals je kan zien in het moodbord hieronder. Eigenlijk is dan ook wel logisch, want in de zomer trekken kleuren heel snel af door het felle zonlicht, het resultaat is: pastelkleurtjes!

zomer mood

Het gezicht van een zomertype

Het gezicht van een zomertype is over het algemeen een bleek gezichtje. Daarmee bedoel ik niet zozeer dat zomertypes niet bruin kunnen zijn, maar dat bijvoorbeeld de wenkbrauwen en lippen zijn erg zacht van kleur. Een zomertype heeft het minst van alle types contrast in haar gezicht. De ondertoon van de huis is rozig. Vaak zie je dat aan de roze wangetjes al is dat niet bij alle zomertypes zo uitgesproken. Ze hebben over het algemeen niet echt een moeilijke huid. Ze bruinen niet supermakkelijk, maar ook niet supermoeilijk. Ze blozen wel, maar ook niet heel snel

zomer2

De ogen van een zomertype zijn koel. Dit uit zich meestal doordat er een grijze rand rond de ogen zit. Heel vaak hebben zomertypes blauwe ogen, maar grijstinten kunnen ook. Bruine en groene ogen komen bijna niet voor bij zomertypes omdat deze kleuren te warm zijn voor hen. De haarkleur van zomertypes heeft een assige ondertoon. Heel vaak hebben zij lichte haartinten, zoals blond. Maar bruin komt zeker ook voor. De haarkleur is steeds erg koel van ondertoon. Als er bronstinten of goudtinten inzitten is er geen sprake van een zomertype. Zomertypes staan over het algemeen dan ook goed met het platina-blond dat veel vrouwen willen. Zomertypes worden vroeg grijs, maar krijgen een mooie zilvergrijze kleur die ze eigenlijk niet hoeven te kleuren.

zomer3

De kledingstijl van een zomertype

Een zomertype heeft weinig contrast in haar gezicht en dit gaat ze ook doortrekken in haar kleding. Zomertypes houden ervan om outfits te maken in tinten die heel dicht bij elkaar liggen, vaak zelfs gewoon verschillende tinten van dezelfde kleur en dit staat hen beeldig. Deze outfits stralen rust en sereniteit uit en dat past ook bij hun persoonlijkheid. Zomertypes zijn over het algemeen de rustige en sociale types. Je vindt ze vaak terug in sociale beroepen zoals de zorgsector. Zomertypes hebben over het algemeen ook een iets klassiekere stijl. Ze houden van bijvoorbeeld chino’s, trenchcoats, bloezen en blazers. Deze gaan ze ook vaak shoppen in de iets duurdere boetieks, waar ze rustig kunnen winkelen.

outfit 1

Wat de kleuren betreft voor een zomertype: pastelkleuren. Pastelkleuren passen perfect in het “zachte” plaatje van zomertypes. Herfst- en winterkleuren zijn al snel te donker voor hun zachte gezicht. Dit betekent natuurlijk niet dat een zomertype altijd in pastelkleuren moet zijn, want in de winter is dat natuurlijk niet eenvoudig. Onderaan kan je altijd dragen wat je wil, dus daar kan ze kiezen voor een zwarte broek die ze dan combineert met een bleke trui bovenaan. Dit doen zomertypes ook vaak met botten bijvoorbeeld. Ze houden van erg klassieke zwarte botten en combineren die met een zachtere outfit bovenaan.

zomer2

Accessoires van een zomertype: vind hier de perfecte accessoires voor een zomertype!

Ook in hun accessoires houden zomertypes het rustig. Ze zijn meestal geen fan van de grote opvallende juwelen en kopen vaak fijne juweeltjes in setjes. Verder zien we de pastelkleuren ook in hun accessoires terugkeren. Zowel juwelen als handtassen zijn vaak ook klassiek bij een zomertype. Qua juwelen zijn ze bijvoorbeeld de zoetwaterparels erg in trek bij zomertypes. Ook voor handtassen kiezen zomertypes graag voor de iets duurdere, maar wel steeds fijne merken. Chloé is bijvoorbeeld een merk dat perfect bij zomertypes past. Wat prints betreft zijn zomertypes eerder terughoudend. Je gaat ze zelden zien met drukke prints. Streepjes in zachte tinten kan dan weer wel. Ook de prince-de-galle trend is een stijl die zomertypes erg aanspreekt (https://lunefashion.com/2017/10/25/how-to-wear-prince-de-galles-ruitjes/).

zomer3

 

De make-up van een zomertype

Aangezien een zomertype weinig contrast heeft in haar gezicht, gaan we ook haar make-up vrij neutraal houden. Eigenlijk wordt wel eens gezegd dat de make-up bij een zomertype zowat de make-up is die je bij geen enkel ander type zou zien zitten. De regel is dus om het sober te houden. Qua foundation moeten zomertypes steeds grijpen naar een roze ondertoon. Dit roze is ook prachtig om door te trekken naar de lippen. Zachtroze lippen staan bij vele anders types “baby-achtig”, maar een zomertype staat er prachtig mee. Qua oogschaduw kan een zomertype opnieuw kiezen uit de pastelkleurtjes. Roze, grijze en blauwe tinten worden heel vaak gebruikt, maar het kan ook met specialere kleuren zolang de tinten maar zacht zijn.

zomer14

Ziezo, denk jij dat je een zomertype bent? Dan kan je alvast met deze tips aan de slag! Ben je toch nog niet helemaal zeker of wil je nog meer advies op maat, stuur dan een mailtje naar gaelle@fashionemergency.be

bronnen bij de foto’s

http://www.taaz.com/trends/makeup/best-makeup-colors-for-blondes/xqbd0iejv4jx7c2rpw_irbp8p6vfkodb.html

https://www.weddingwire.com/biz/pastel-makeup-hair-augusta/c754f08693848563.html

https://sobatapk.com/perfect-women-wearing-knee-high-boots-style.html

http://www.buro247.sg/instagram/chloe/29693471

https://playzoa.com/elegant-gray-pants-women-outfit-minimalist.html

 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.