De 5 onmisbare penselen voor een goede minerale make-up

Jullie weten vast al wel dat het aanbrengen van make-up met penselen heel wat voordelen heeft. Zo kan je een stuk fijner en preciezer werken. Bovendien is het ook veel hygiënischer en gaan je producten hierdoor langer mee. Julie weten ook al hoe je de penselen goed moet reinigen (zie blogpost daarover). Maar een van de basisvragen blijft: Welke penselen heb ik waarvoor nodig?

Je kunt natuurlijk oneindig veel penselen kopen in alle maten en vormen en met verschillende soorten haren. In deze blog heb ik er voor jullie de 5 meest essentiële penselen uitgekozen voor het werken met een minerale make-up. Dit zijn allemaal synthetische penselen en dit wil ik hier toch wel even benadrukken. Voor het aanbrengen van een minerale make-up (en eigenlijk voor het merendeel van alle make-up tegenwoordig) zijn borstels van dierlijke haren niet meer noodzakelijk. Bovendien zijn deze penselen erg duur en zit er heel lang een onaangename geur in. Het enige waarvoor ik het zou aanraden is voor het afpoederen als je werkt met een vloeibare foundation. Poeder voor afpoederen is enorm fijn en zal minder opgenomen worden door dierlijke haren waardoor je deze beter kan aanbrengen. Bij een minerale make-up is afpoederen uiteraard niet aan de orde. Hierbij mijn selectie van de 5 penselen die je wel nodig hebt:

  1. De kabuki-kwast

Onmisbaar voor het aanbrengen van een minerale foundation is de kabuki-kwast. Dit is een klein rond kwastje. Je hebt er een goed grip op en dat is belangrijk want je moet het stevig kunnen vastnemen en krachtige ronddraaiende bewegingen mee maken om de minerale make-up in te draaien in de huid. Je vindt ze vaak in een erg dikke versie. Persoonlijk vind ik dat niet zo handig omdat je dan minder fijn kan werken, denk bijvoorbeeld rond de neus of de ooghoek.

Kabuki-kwast Skin Color Cosmetics: 14,50 euro bij Fashion Emergency: https://fashionemergency.be/product/kabuki-kwast/

Kwast_Kabukikwast-300x300 - kopie - kopie - kopie

  1. Concealer penseel

Een minerale concealer moet je natuurlijk altijd met een penseeltje aanbrengen, maar je hebt veel verschil in hoe praktisch de verschillende penselen zijn. Heel handig is een penseeltje met een schuine punt. Standaard breng je namelijk steeds concealer aan in je ooghoek. Daarvoor is het puntje van een penseel enorm handig. Het helpt je om de concealer niet te laag te trekken, wat belangrijk is voor een optimaal oplichtend effect. PS: op de foto lijkt het penseel erg groot, omdat ze van dicht getrokken werd, in de realiteit is ze de grootte van je pink.

Concealer penseel Skin Color Cosmetics: 11,50 euro bij Fashion Emergency: https://fashionemergency.be/product/concealer-penseel/

Kwast_Concealer-300x300 - kopie (2) - kopie

  1. Een goed blend penseel

Oogschaduw kan je perfect voor een deel aanbrengen met je vingers. Ik zal zelfs meer zeggen, het is vaak makkelijker met je vingers omdat je beter voelt hoe ver je moet gaat op je bewegend ooglid. 1 stap van je oogmake-up kan je echter onmogelijk met je vingers en dat is het in elkaar overblenden van de verschillende kleuren van je oogmake-up. Het blenden is een heel belangrijke stap voor een geslaagde make-up. Je wil niet dat de kleuren met scheidingslijnen naast elkaar zitten. Dat kan je alleen vermijden met een goed blend penseel dat niet te dik en niet te dun is. De haren zijn ietwat fluffy, maar ook weer niet te veel. Dit is mijn persoonlijke favoriet:

Blend penseel: 11,50 euro bij Fashion Emergency (nog niet in de webshop)

blend penseel2

  1. Eyeliner penseel

Telkens als ik bij het make-up advies aankom bij de eyeliner hoor ik grote zuchten. Trust me, ik heb ook in die fase gezeten waarin ik het mezelf enorm ontzag om eyeliner aan te brengen. Het is verschrikkelijk moeilijk en het kan je hele oogmake-up om zeep helpen. Los van het vele oefenen (want daar kan je niet van onderuit) is het werken met goede materialen ook een belangrijk element bij het aanbrengen van eyeliner. Hoewel een potlood makkelijk werkt, krijg je er nooit zo een sterk en fijn effect mee als met een vloeibare eyeliner. En een vloeibare kan je enkel perfect aanbrengen met een ultrafijn schuin en stevig penseeltje. De schuine kant is noodzakelijk om in je ooghoek de lijn nog fijner af te werken dan elders. Verzorg dit penseeltje ook heel goed, zodat de haartjes mooi op 1 fijn lijntje blijven. Elke keer als ik dit gebruikt heb, kuis ik het penseeltje met een doekje en druk ik de haartjes terug mooi samen. Steek het nooit los in een grote toiletzak zonder omhulsel.

Eyeliner penseel Skin Color Cosmetics: 9,50 euro bij Fashion Emergency https://fashionemergency.be/product/eyeliner-penseel/

eyeliner penseel

  1. Dun oogschaduwpenseel

 

Op plaats 5 zet ik het dunne oogschaduwpenseel. Dit penseel dient om de schaduw kleur van je make-up aan te brengen. Hoewel het niet heel noodzakelijk is dat deze heel fijn wordt aangebracht (want je gaat nadien toch nog blenden), vergemakkelijkt dit wel het proces, vooral om je schaduw op de juiste plaats aan te brengen. Met dit penseeltje zet ik steeds een klein hoekje in de ooghoek. Bovendien kan je dit ook gebruiken om de kleur van je oogschaduw subtiel ook langsonder in je waterlijn te verwerken. Nog andere zaken waarvoor je dit fijn penseeltje kan gebruiken is om af te werken met witte oogschaduw in de wenkbrauwhoek of in de ooghoek.

Dun oogschaduwpenseel: 14,50 euro bij Fashion Emergency (nog niet in de webshop)

fijn oogdschaudwpenseel

Wil je ook graag weten hoe je met deze penseeltjes aan de slag moet of ben je op zoek naar een basis introductie voor het gebruik van minerale make-up waarbij je ook leert welke kleuren perfect bij je huid passen, daarvoor kan je terecht bij Fashion Emergency. Bekijk zeker het aanbod make-up arrangementen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.