Welke kleur van juwelen past bij mij: zilver, goud of rosé?

De eerste stap van een kleuranalyse bestaat uit het leggen en bekijken van goud en zilver. Dit geeft namelijk een eerste indicatie van of je een koel of een warm type bent, wat de basis is van een kleuradvies. Tegelijk geeft dat ook informatie over welke kleur juwelen het beste bij je past. Vaak komen dames voor een kleuradvies bij mij en denken ze vooral aan kleuren van kledij, maar eigenlijk gaat het veel verder. Zo zegt het kleuradvies dus ook iets over de kleur van juwelen en bijvoorbeeld ook over haarkleuren.

Welke kleur van juwelen het best bij je past wordt bepaald door het leggen van kleurkaartjes of kleurarmbanden op de onderkant van de pols. We doen dat daar omdat dit stukje huid weinig beïnvloed wordt door invloeden van buitenaf, zoals de zon of blozen. Maar op het zicht, meestal in het gezicht kan je ook al heel wat zien. Ben je zelf nieuwsgierig, dan kan je deze zaken alvast even bij jezelf bekijken.

Zilver

Zilver staat het mooist bij dames met een koele ondertoon van de huid (zomertypes en wintertypes). Dit kan je zien aan een roze tint in de huid. Dames met heel rozige wangen bijvoorbeeld zullen mooier staan met zilver, zeker vlakbij het gezicht. Kijk je naar de polsen en handen dan zie je ook daar vaak een rozige tint. Een zilveren armband laat deze extra tot zijn recht komen.

Goud

Goud is een heel warme kleur en staat bijgevolg mooi bij dames met een warme ondertoon in hun huid (lentetypes en herfsttypes). Een warme huid heeft een oranje uitstraling. Dit kan je heel letterlijk nemen bij bijvoorbeeld dames met veel sproetjes. Gouden juwelen sluiten hier mooi bij aan. Kijk je naar de pols dan zie je bij dames met een warme ondertoon vaak iets meer groenachtige aders lopen, deze dragen bij tot een warme olijfachtige tint in de huid.

Rosé

Rosé is een makkelijker, het past namelijk bij beide huidtypes. Door de roosachtige schijn wordt het roze uit de koele huidjes gehaald, maar tegelijk zit er een warme gloed in die dan ook weer past bij de warme huidjes. Let wel, dit is een ‘gemakkelijkheidsoplossing’, ideaal voor als je bijvoorbeeld de andere kleur nodig hebt om je outfit compleet te maken. Zilver en goud zijn veel meer in staat een echt stralend effect te hebben in combinatie met het juist kleurtype dan rosé. `

Ben je zelf benieuwd naar welke kleuren je goed passen? Dan kan je bij Fashion Emergency terecht voor een kleuradvies individueel of in groep. Bekijk hier de prijzen en aanbod.

Geen zin om je kot uit te komen? Je kan nu ook reeds een beknopt advies volledig online kijken. Meer info.

juwelen pols

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.