How to wear: the suit

Ik krijg steeds vaker de vraag om in mijn online stylings een broekpak te steken en dat vind ik super! Een broekpak biedt namelijk zoveel mogelijkheden. Het zijn om te beginnen al meteen drie outfits ineen: Je kan jas en broek samendringen maar ook elk apart en dan anders combineren. Hierdoor is een broekpak vaak een investering, want ik geef toe, die zijn natuurlijk wel even een kost, maar als je bedenkt hoeveel verschillende dingen je ermee kan doen, valt dat best wel mee. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je een goede keuze maakt qua kleur, dus dat het broekpak ook echt goed bij je past. Om je daarin te inspireren heb ik voor jullie vier keer een broekpak uitgewerkt volgens de vier kleurtypes. Kijk je even mee?

Zomertype

Voor het zomertype koos ik voor saliegroeve tinten. Hoewel de kleur vrij kleurrijk is, is het “doffe” of gedempte karakter toch ideaal voor ons zomertype; zeker in het tussenseizoen want dan willen we toch niet steeds meer voor die pastels kiezen. Een klassieke combi zou er eentje zijn met wit en dat kan ook zeker hier, maar ik koos voor twee andere opties. Jullie weten vast al dat een ton sur ton outfit heel goed bij een zomertype past. Dat principe heb ik toegepast voor het bloesje met korte mouwen. De ondertoon van het bloesje is dezelfde saliegroeve tint, maar de print erin geef het net iets meer uitstraling. Als tweede optie zit er een oudroze bloes bij. Groen en roze/rood zijn complementaire kleuren en daarom altijd goed me elkaar te combineren. Roze bij het gezicht van een zomertype is altijd een goed idee, omdat dit aansluit bij de rozige ondertonen van de huid. Shop deze look: https://fashionemergency.shopshare.tv/shopboard/TG9va2Jvb2s6MjUwMjU=

Lentetype

Bij het lentetype moeten we voor minder rustige kleuren kiezen; ik kies hier voor een fel oranje broekpak. Oranje vind ik namelijk de kleur van de herfst. De broek valt wijd en met een verticale plooi voorin waarin de lengte van de benen extra geaccentueerd wordt. Ook hier twee opties om te combineren. Wil je de outfit verder rustig houden dan kan je kiezen voor de oranje bloes met print. Deze tint ligt volledig in dezelfde lijn en vormt dus een mooi geheel samen. Lentetypes mogen echter gerust nog wat meer kleur hebben daarom dat er een tweede optie bij zit met bloemen in verschillende tinten. De combi met turquoise bijvoorbeeld vind ik ook een heel leuke optie hier en heb ik daarom ook doorgetrokken in de handtas. Verder koos ik voor oranje afwerking in de juwelen en schoenen. Shop deze look: https://fashionemergency.shopshare.tv/shopboard/TG9va2Jvb2s6MjUwMjU=

Herfsttype

Een herfsttype kleden voor de herfst blijft toch altijd heel leuk! Ik kies hier voor een broekpak met een subtiele geruite print omdat dit zoveel mogelijkheden biedt qua kleuren. Deze print is te combineren met bruin, petrol, wil, zwart, bordeaux etc en daardoor kan het pak zelfs ook gestyled worden voor een wintertype. Ik kies hier voor twee verschillende stijlen. Met de glanzende koper top wil ik aantonen hoe je dit soort pak kan upgraden tot een feestelijke outfit. De glanzende stof maakt dit zelfs ideaal om door te dragen tot de feestdagen; Wil je het meer casual dan kan dat dus ook perfect bijvoorbeeld met het meer eenvoudige petrolkleurige bloesje. Om verder ietwat formeel af te werken kies ik voor een laarsje met hak en een paar glanzende oorbellen. Shop deze look: https://fashionemergency.shopshare.tv/shopboard/TG9va2Jvb2s6MjUwMjU=

Wintertype

Ik blijf in de van van het fuchsia voor ons wintertype, maar naar de winter toe mag het gerust een tintje donker zijn. Dit pak is prachtige qua kleur en snit voor ons wintertype. Hoewel deze kleur erg uitgesproken is kan je er toch nog veel mee doen qua combinaties. Heel mooi vind ik bijvoorbeeld de combinatie met donkergroen. Dat is eigenlijk hetzelfde principe als ik uitlegde bij het zomertype: de complementaire combi van groen en roze. De donkere groene tint bij het gezicht zorgt voor veel diepgang. Wil je een print dan kan dat echter ook. De trui die ik hierbij stak is niet alleen qua print maar ook qua stof een stukje minder formeel, waardoor je het pak makkelijk kan voordragen. Een grote catchy oorbel en paar schoenen mag verder niet ontbreken om dit af te werken. Shop deze look: https://fashionemergency.shopshare.tv/shopboard/TG9va2Jvb2s6MjUwMjU=

Ziezo, hopelijk raken jullie geïnspireerd door deze outfits! Wil je ook graag eens een styling uitproberen? Alle info daarover vind je hier

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.