How to be een wintertype

Vorige week hadden we kennis gemaakt met het eerste van de vier seizoenstypes, namelijk het herfsttype, vandaag is het de beurt aan het wintertype. In het moodbord hieronder kan je alvast een voorsmaakje zien van wat er vandaag aan bod zal komen.

Afbeelding1

Het gezicht van een wintertype

Bij de wintertypes zijn er eigenlijk twee subcategorieën die heel erg van elkaar verschillen. Ten eerste is er het sneeuwwitje. Daar kunnen jullie je vast allemaal wel iets bij voorstellen. Sneeuwwitjes hebben een heel bleek huidje en vaak erg donker, zelfs zwart haar. Ook opmerkelijk zijn de vaak vrij rode lippen. Ten tweede zijn er de zuiderse wintertypes. Het lijkt natuurlijk een vreemde combinatie: zuiders en winters, maar de meeste Italianen, Spanjaarden enzovoort zijn dus wintertypes. Dit bewijst nogmaals dat de seizoenstypes niets te maken hebben met temperatuur. Zuiderse wintertypes worden gekenmerkt door een erg donkere, ietwat olijfachtige huidskleur. De ogen zijn vaak ook donker, net als het haar. Het overkoepelende bij de beide types van wintertypes is het feit dat ze erg veel contrast in het gezicht hebben. Bij een sneeuwwitje zie je dat het sterkst, denk maar aan die hele bleke huid en de hele donkere ogen en haarkleur. Wintertypes hebben over het algemeen een vrij makkelijke huid. Ze krijgen geen sproetjes en blozen zelden.

winter11winter12

Zoals gezegd hebben wintertypes dus vaak een donkere haarkleur. Zwart komt vaak voor, maar donkerbruin evenzeer. Belangrijk is dat de haarkleur een assige en dus koele ondertoon heeft. Als het haar koper of goudtinten bevat kan het geen wintertype zijn. Wintertypes worden vroeg grijs, maar krijgen een echte mooie zilverkleurige grijze tint. De ogen tenslotte zijn koel. Dit betekent dat er een grijze rand rond de ogen zit. Vaak zijn ze donker, donkerbruin of bijna zwart ofwel net licht, grijs of helderblauw. Wanneer er veel verschillende kleuren in het oog zitten of spikkeltjes zal er geen sprake zijn van een wintertype.

 

De kledingstijl van een wintertype

Wintertypes durven in vergelijking met de andere types naar een iets extravagantere stijl grijpen. Dit vertaalt zich in bijvoorbeeld een lederen rok, laké schoentjes en overknie botten. Dit past ook perfect bij het karakter van het wintertype. Wintertypes zijn vaak dominantere types, ze weten wat ze willen en gaan recht voor hun doel. De meeste vrouwen in leidinggevende functies passen binnen het wintertype (al hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn om een geslaagde leidinggevende vrouw te zijn 😉 ). Qua kleuren houden wintertypes van contrast. Net zoals hun gezicht heel veel contrast bevat, hebben ze dit in hun kledij ook nodig. Vaak wordt contrast bij wintertypes tot stand gebracht door zwart-wit combinaties; Ze zijn het enige type dat zwart en wit mag dragen en ze staan er dan ook beeldig mee. Vaak wordt zwart en wit gecombineerd met een streepjespatroon, want wintertypes houden eerder van abstracte patronen.

 

Een ander contrast dat goed past bij het wintertype is een kwantiteitscontrast. Dit betekent dat je erg veel van één kleur draagt en daar een accent van een ander kleur opsteekt. Die ene overheersende kleur is opnieuw vaak zwart en het accent kan dan bijvoorbeeld rood zijn. Een andere heel leuke kleur die wintertypes prachtig staat is kobaltblauw.

 

Accessoires van het wintertype: De perfecte accessoires voor het wintertype vind je hier.

Wintertypes houden over het algemeen niet echt van veel ditjes en datjes, (net zoals hun karakter). Dit zien we ook in hun accessoires. Qua juwelen staan wintertypes goed met één opvallend juweel, zoals een speciale ketting of grote oorbellen, maar niet en-en. Verder houden wintertyptes ook niet van sjaals, roushes of bling-bling. Voor een handtas grijpen ze bijvoorbeeld graag naar een klassieke zwarte lederen handtas.

winter3

Meer info over de make-up van een wintertype vind je hier.

 

Ziezo, denk jij dat je een wintertype bent? Dan kan je alvast met deze tips aan de slag! Ben je toch nog niet helemaal zeker of wil je nog meer advies op maat, stuur dan een mailtje naar gaelle@fashionemergency.be.

bronnen bij de foto’s

http://trends4us.com/ideas/best-ideas-of-wearing-statement-necklace-with-sweater.php

http://fitgirlcode.nl/zo-weet-je-welke-haarkleur-het-beste-bij-je-past/

http://lenoirmagazine.com/welk-seizoenstype-ben-jij-make-up-tips/

How to do: Smokey Eye for Brown Eyes

https://weheartit.com/entry/30744344

https://www.justthedesign.com/outfits/spring/cute-black-dress-outfits-how-to-wear-a-black-dress/

http://www.gurl.com/2016/12/31/style-tips-on-how-to-wear-metallic-silver-shoes-outfit-ideas/

Cobalt Blue, Stripes + Leopard

https://www.justthedesign.com/striped-outfits-ideas-in-2015-stripes-are-no-longer-a-trend-they-are-a-style-stable/

Black and White Weekend Outfit

Misschien vind je dit ook interessant

11 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.