De make-up van het wintertype

Zoals sommigen onder jullie wellicht al weten of het op mijn Instagram gevolgd hebben, ik volg dus momenteel een opleiding visagie. Het hoofddoel daarvan is mij verder te kunnen verdiepen in het geven van advies voor make-up in lijn met het kleur- en stijladvies dat ik momenteel al aanbied. Maar raar, maar waar, blijk ik het aanbrengen van make-up eigenlijk ook echt leuk te vinden, vooral bij anderen (heb er voor mezelf niet zoveel geduld voor 😉 ). Ik kan er wel van genieten mijn tijd te nemen anderen mooi te maken en ondertussen een babbeltje te doen. Geheel onverwacht zal ik dus waarschijnlijk nog een vervolgcursus doen, met de bedoeling ook effectief visagie te gaan doen. Je hoort er binnenkort vast en zeker meer over!

Zoals er mijn posts zijn over kleur en stijladvies volgens de kleurtypes, volgen er nu de komende vier weken vier posts over make-up advies volgens de kleurtypes. Ik wil daarbij wel even vermelden dat het belangrijk is om in te zien dat elk gezicht anders is en de perfecte make-up bijgevolg ook anders is. De perfecte make-up is onder meer afhankelijk van de gelaatsvorm, de ondertoon van de huid, de vorm van de ogen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik hier ga beschrijven zijn enkele heel algemene richtlijnen en ideeën. Wil je meer persoonlijk advies, laat dan een huidskleuranalyse doen. Dankzij deze analyse weet je perfect welke kleuren van make-up bij je passen. Neem contact op voor meer info of een afspraak.

Deze week beginnen we met het wintertype en dat is met een reden! Niet omdat ik zo verlang naar winter, maar wel omdat het eigenlijk de makkelijkste types zijn om op te maken, simpelweg omdat je er weinig verkeerd mee kan doen, ze kunnen namelijk heel veel aan. Wintertypes zijn de types met het meest contrast in het gezicht, dat betekent dat de kleur van de ogen, haar, huid, lippen allemaal nogal ver uiteen ligt. Dat betekent dus ook dat deze types uit zichzelf al een heel sprekend gezicht hebben en dus eigenlijk helemaal geen make-up nodig hebben. Voila tot daar mijn advies! 😉

Neen hoor, want door dat felle contrast in het gezicht, zijn wintertypes tegelijk de types die het meest vanal make-up kunnen verdragen. Het is het enige type dat met een zwarte smokey eye perfect tot uiting komt. Het belangrijkste advies voor de make-up van een wintertype is dan ook om het niet te neutraal te houden. Pastels bijvoorbeeld zijn veel te zacht voor dit type. Gebruik liever erg donkere kleuren, zoals grijs en zwart of net heel sprekende kleuren zoals felroze of felrood.

 

De huid

Wintertypes hebben over het algemeen een roze heel lichte of heel donkere huid. Afhankelijk van hoe licht of donker deze is, kies je een foundation die erg dekkend of minder dekkend is. Kies voor een foundation met roze ondertoon.

De ogen

Om de ogen van een wintertype erg te laten uitkomen, kies je best voor smokey eyes. Deze mag bij wintertypes in het zwart gezet worden, maar dat hoeft niet. Een donkerbruine of donkerpaarse smokey eyes kan bijvoorbeeld ook prachtig staan. Vergeet zeker niet voorraan in het oog een klein stukje wit aan te zetten, want dit doet de donkere ogen extra stralen.

De lippen

De lippen van een wintertype worden vaak in een kleur gezet die fungeert als statement. Wintertypes hebben namelijks fleurige statements nodig, ook in hun kledij, om het contrast voldoende te laten uitkomen. Wintertypes zijn dan ook prachtig met felrode of felroze lippen. Let op met oranje tinten, deze passen over het algemeen minder goed bij de roze ondertoon van de huid.

Wenkbrauwen

Net zoals met de rest van de make-up mogen de wenkbrauwen van het wintertype iets harder aangezet worden in vergelijking met de andere types. Werk hierbij met een donkere kleur, alweer omwille van het contrast.

Wil je meer info over de kleuren en kledij voor het wintertype, klik dan hier.

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.