How to wear the barrette

Terwijl zwierige beachy waves en bandana’s nog helemaal hot zijn, is er aan de aan de andere kant ook die hele nette haartrend, ook wel bekend als de barette haartrend. Barrette? Nog nooit van gehoord? Je hebt het vast al wel gezien! De term is namelijk Frans voor haarklemmetje. De barrette met parels is tegenwoordig de manier om je outfit een leuke extra touch te geven; Maar hoe steek je deze nu op een deftige manier in je haar?

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat de barrette zowel kan gebruikt worden om je outfit te under dressen alsook om te over dressen.

Over dressen

De eerste manier om de barrette te gebruiken om te over dressen is de split manier. Dit betekent gewoonweg dat je een middenscheiding in je haar doet en vervolgens de barrette gebruikt om je haar vast te steken, langs 1 of langs 2 kanten.

 

De tweede manier om de barrette te gebruiken om je outfit op te pimpen is in combinatie met een klassieke paardenstaart. Meestal wordt de staart laag gedragen en wordt de klip opzij vastgezet. Het geheel oogt klassiek en wordt ook meestal bij een klassieke outfit gedaan.

bar9.jpg

Under dressen

De eerste manier om de barrette te gebruiken om je outfit te under dressen is de half up half down. Het betekent dat je de klip gebruikt om een plukje haar langs achter mee vast te steken; Je doet dit eerder op een non-challante manier, bijvoorbeeld niet helemaal in het midden of met wat losse plukjes.

bar8

De tweede manier om de barrette te gebruiken als under dresser is in combinatie met vlechten en dotjes. Op die manier past de barrette namelijk ook binnen de boho trend. De klip wordt in dat geval non-challant toegevoegd, maar heeft niet echt een meerwaarde. Vaak worden er zelfs meerdere barrettes toegevoegd. Deze worden nooit symmetrisch gedragen, maar opnieuw non-challant.

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.