De make-up van het herfsttype

Zoals er mijn posts zijn over kleur en stijladvies volgens de kleurtypes, volgen er nu de komende vier weken vier posts over make-up advies volgens de kleurtypes. Ik wil daarbij wel even vermelden dat het belangrijk is om in te zien dat elk gezicht anders is en de perfecte make-up bijgevolg ook anders is. De perfecte make-up is onder meer afhankelijk van de gelaatsvorm, de ondertoon van de huid, de vorm van de ogen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik hier ga beschrijven zijn enkele heel algemene richtlijnen en ideeën. Wil je meer persoonlijk advies, laat dan een huidskleuranalyse doen. Dankzij deze analyse weet je perfect welke kleuren van make-up bij je passen. Neem contact op voor meer info of een afspraak.

Na de bespreking voor het wintertype, ga ik deze week verder met make-up advies voor herfsttypes. Het allerbelangrijkste voor herfsttypes is dat er voldoende contrast is, maar dat het contrast zacht is. Dat wil zeggen dat je kleuren gaat combineren die dicht bijeen liggen, zoals petrol, groen, bruintinten.

De huid

Over het algemeen hebben herfsttypes een warme ondertoon qua huid, met geeltinten en vaak zelfs ietwat olijftinten. Heb jij deze tinten in je huid, ga dan zeker niet voor een foundation met roze ondertoon, want de combinatie met geel en groen zal een grijze uitstraling geven. Ga dus eerder voor een gelige ondertoon, daar kan je eigenlijk niet zo veel mee verkeerd doen. De huid van herfsttypes is over het algemeen redelijk dik in combinatie met andere types. Daarom hoeft de foundation niet heel dekkend te zijn; je kan dus perfect met een poeder werken of zelfs een licht getinte dagcrème als foundation. Erg leuk ook bij een herfsttype is om je contouring met bronspoeder te doen in plaats van met een gewoon poeder. Op die manier krijg je die sunkissed look.

De ogen

De ogen van ons herfsttype bevatten vaak een combinatie van verschillende warme kleuren. Dat maakt het vrij makkelijk om kleuren voor de oogschaduw te kiezen, want je kan veel kanten uit. Wel is het opletten met groenige ogen, want deze komen niet zo mooi uit met groen. Groen in je make-up verwerken zorgt namelijk voor een rodere uitstraling, waardoor de ogen er moe zouden kunnen uitzien. Mijn favoriet voor een herfsttype zijn bruin en bronstinten. Werk af met een eyeliner in potlood, deze is ook een stuk minder hard dan de vloeibare variant.

De lippen

Net zoals roze niet bij de huid aansluit, zal dat ook voor de lippen niet het geval zijn. Een herfsttype gaat voor de lippen beter naar peach of oranje tinten voor een natuurlijke uitstraling. Ook te rode tinten kan je beter vermijden.

Wenkbrauwen

Let op bij ons herfsttype dat je de wenkbrauwen niet te hard gaat aanzetten en al zeker niet met een te donkere kleur. Kijk hiervoor best naar de haarkleur en neem deze kleur over. Ga zeker niet met zwart werken.

Meer info over het stylingadvies voor het herfsttype vind je hier;

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.