De make-up van het lentetype

Zoals er mijn posts zijn over kleur en stijladvies volgens de kleurtypes, volgen er nu de komende vier weken vier posts over make-up advies volgens de kleurtypes. Ik wil daarbij wel even vermelden dat het belangrijk is om in te zien dat elk gezicht anders is en de perfecte make-up bijgevolg ook anders is. De perfecte make-up is onder meer afhankelijk van de gelaatsvorm, de ondertoon van de huid, de vorm van de ogen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik hier ga beschrijven zijn enkele heel algemene richtlijnen en ideeën. Wil je meer persoonlijk advies, laat dan een huidskleuranalyse doen. Dankzij deze analyse weet je perfect welke kleuren van make-up bij je passen. Neem contact op voor meer info of een afspraak.

Deze week ga ik verder met het make-up advies voor lentetypes. De allerbelangrijkste regel voor make-up voor deze types is dat het speels en luchtig moet blijven, maak een lentetype zeker niet te streng qua uitstraling, want dat past ook meestal niet bij hun karaktertjes.

Huid

Het lentetype valt onder de categorie van de warme huidjes. Meestal zijn ze erg bleek en hebben ze een gevoelige huid naar acné en verbranden toe. Het is dus erg belangrijk bij een lentetype eerst even stil te staan bij mogelijk allergische reacties op bepaalde make-up producten, maar ook of ze die dag veel in de felle zon zullen staan. Indien dat het geval is, begin dan best met een zachte dagcrème met een klein beetje zonnebescherming te gebruiken. Lentetypes hebben ook heel vaak sproetjes en de ene is daar al meer tevreden mee dan de andere. Wil je de sproetjes ietwat wegwerken, kies dan voor een iets meer dekkende foundation, best een vloeibare. Wil je de sproetjes houden, ga dan voor een zo natuurlijk mogelijke foundation, bijvoorbeeld in poedervorm.

Ogen

De ogen van het lentetype zijn ook warm van kleur en bevatten vaak een combinatie van verschillende kleuren. Je kan safe spelen en de ogen opmaken in een van deze kleuren, maar een lentetype mag daarentegen ook zeker iets fellere kleuren dragen, zolang het speels blijft. Let echter wel op met roze, zeker als er sproetjes zijn, past deze kleur niet zo goed bij de ondertoon van de huid. Andere leuke kleurtjes zijn oranje, turquoise, olijf en paars. Werk af met een eyeliner in potlood, wat opnieuw zorgt voor een zachte blik. Eventueel kan je de lijn een beetje verder uitblenden of in een kleine cat-eye doortrekken.

Lippen

Kies voor de lippen voor een oranje of nude tintje, zeker als er sproetjes zijn, want dan komt deze kleur heel er mooi terug in het gezicht. Roze lipjes past minder bij de huidkleur van het lentetype.

Wenkbrauwen

Lentetypes en in het bijzonder de rossige types hebben vaak heel lichte wenkbrauwen. Het is dan ook vaak niet nodig om deze verder aan te zetten, omdat dit de look alweer strenger zal maken. Wil je ze toch aanzetten, kies dan voor een lichtblonde tint.

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.