How to be: een herfsttype

Gisteren heb ik mijn praktisch examen gehad. Hoewel ik mijn punten nog niet weet heeft de lerares wel laten vallen dat iedereen geslaagd is. Dat betekent dat ik mij vanaf nu een volwaardig kleurconsulente kan noemen (Hoera :p ). Maar dat betekent ook dat het tijd is dat ik jullie een en ander ga bijleren. De komende weken ga ik voor jullie de verschillende seizoenstypes alsook de bijhorende kledingstijl bespreken, te beginnen met het huidige seizoen: de herfst

herfst4

Gezicht van een herfsttype

Herfsttypes zijn warme types. Denk maar aan de kleuren van de herfstblaadjes in allemaal warme tinten, zoals geel, oranje en rood. De volledige cirkel van herfstkleuren kan je vinden in de foto bovenaan deze post. De huid van herfsttypes is ook warm van ondertoon, meestal ziet die er een beetje abrikoosachtig uit van kleur. Herfsttypes hebben een vrij makkelijke huid. Ze bruinen niet heel makkelijk, maar ook niet erg moeilijk.  Sproetjes komen ook erg vaak voor bij herfsttypes, al is dit geen must.

herfst3

Herfsttypes hebben ook een warme haarkleur. Concreet betekent dit dat er meestal een koperachtige tint in het haar zit. Dit kan zowel bij blond als bij erg donker of zelfs zwart haar het geval zijn. Herfsttypes hebben het geluk dat ze laat grijs zullen worden, maar vanaf dan zal kleuren wel echt noodzakelijk zijn. Grijs past namelijk niet in het kleurenpalet van een herfsttype. Tenslotte valt de warme gloed ook op in de ogen. Herfsttypes hebben warme ogen met een gekleurde rand (geen grijze). De ogen zelf kunnen verschillende kleuren hebben, bruin, groen, grijs, spikkels en vooral een mengeling van al deze kleuren komt vaak voor bij herfsttypes. Helder blauwe ogen passen niet bij dit type.

herfst2herfst1

Kledingstijl van een herfsttype

Herfsttypes houden van natuurlijke materialen. Zij dragen over het algemeen dus erg graag dikke truien en dierenprints. Verder houden ze van een casual en sportieve stijl. Denk maar aan een hemdjurkje, oversized cardigan, sneakers, parka’s, cowboyachtige boots of Timberlands. Qua kleurcombinaties staan herfsttypes erg mooi met combinaties van de regenboogkleuren, bijvoorbeeld geel, oranje, rood of blauw en groen. Dit soort combinaties vind je bijvoorbeeld vaak in houdhakkershemdjes. Deze kledingstijl dient natuurlijk louter een inspiratie, het zijn gewoon kledingstuks die goed passen bij herfsttypes.

herfst1

Accessoires van een herfsttype: vind de perfect accessoires voor het herfsttype hier.

Herfsttypes hebben een erg uitgesproken smaak qua accessoires en dan vooral van prints. Typische prints in hun stijl zijn natuurlijk de luipaardprint, maar ook Aziatische prints en boho-stijl. Die laatste stijl zie je ook vaak in hun handtassen. Herfsttypes zijn de types die voor “avontuurlijke” rugzakjes of retro boekentasjes gaan als handtas. Tenslotte houden herfsttypes enorm van sjaals effen in donkere kleuren of met ruitjes, de echte “plaid”.

 

 

Meer informatie over de make-up van een herfsttype vind je hier.

Ziezo, denk jij dat je een herfsttype bent? Dan kan je alvast met deze tips aan de slag! Ben je toch nog niet helemaal zeker of wil je nog meer advies op maat, stuur dan een mailtje naar gaelle@fashionemergency.be

 

bronnen bij de foto’s

https://www.justthedesign.com/how-to-wear-timberland-boots-if-you-are-a-girl-outfits-with-timberlands/

https://alluringminerals.com.au/mineral-makeup-looks-summer/

http://www.preen.me/look/1549619005-fall-makeup-by-camille

https://mysupersweetlife.wordpress.com/2014/09/14/herfst-inspiratie/

Misschien vind je dit ook interessant

18 reacties

  1. Ik heb ooit een kleurenanalyse laten doen en ik ben een donker herfst. Winterkleuren zijn net te hard voor mij. Met zilver en goud konden we pas zien dat ik een warm type ben. Voor mij is zwart uit den boze (toch zeker dicht bij mijn gezicht)… ik heb een askleurige ondertoon in mijn bruine haar, meestal zet ik er daarom een warme tint over.
    Ik wil met eindejaar graag een ombre-effect in mijn haar laten zetten. ik ben er nog niet helemaal uit of ik meer naar caramelkleur ga of het nu veelgevraagde oranjerood.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.