How to wear plaid

Ik heb de laatste tijd weinig tijd om zelf op research (lees: shopmissie) te gaan (want ik trouw over 9 dagen, whooehaa!!), dus verval ik nu eventjes op het internet om mij up to date te houden over de laatste trends. Vandaag begon ik op de site van Bershka met mijn zoektocht en keek ik bij nieuwigheden en bam alles was plaid! Echt alles: jassen, broeken, hemdjes, handtassen en botjes (was meteen verliefd op die botjes, die komen zeker zaterdag op de blog bij de 10x inspiratie 😉 ). Dus plaid it is!

Plaid is natuurlijk een echte herfsttrend. Het eerste waar we aan denken zijn die typische houthakkershemdjes met bruin, bordeaux en groene tinten. Maar plaid is eigenlijk veel meer dan dat. Plaid bestaat namelijk is zoveel verschillende kleurvarianten dat ieder kleurtype er wel mee weg kan. Daarom overloop ik vandaag even de verschillende types en de bijhorende print.

Herfsttype

Zoals gezegd, als herfsttype plaid dragen is het makkelijkste wat er is! Deze trend is namelijk gemaakt voor herfsttypes. Kies dus zeker voor die echte klassieke plaid en houthakkerprints en combineer verder lekker knus met wollen truien, stevige boots, bodywarmer.. Je weet wel welk plaatje ik bedoel 😉

plaid2plaid4

Wintertype

Ook erg makkelijk om plaid te dragen is het voor wintertypes. Zij blijven beter weg van die echt warme tinten zoals bruin en oranje, maar staan dan weer perfect met de rood-zwart plaid of de zwart-wit. De combinatie van deze twee kleuren (licht en donker) geeft exact de uitstraling die een wintertype nodig heeft, want wintertypes staan goed met veel kleurcontrast. Combineer verder een beetje extravagant met een leren jasje en een biker boot.

plaid5plaid7

Zomertype

Ook voor het zomertypes is er plaid in de passende kleuren, namelijk een print die we al langer kennen: de prince de galles. Hoewel je hier niet meteen aan denkt als je aan plaid denkt voldoet prince de galles aan alle criteria om plaid te zijn: namelijk het zijn ruitjes. Prince de galles bestaat typisch uit grijs, wit en eventueel roze, kleurtjes die perfect bij het zomertype passen. Prince de galles kan heel klassiek gecombineerd worden om een zakelijke look te creëren, maar tegenwoordig wordt deze stijl ook steeds meer streetstyle gedragen. Meer inspiratie hiervoor vind je hier.

 

plaid8plaid10

Lentetype

Het enige type voor wie de plaidtrend misschien iets moeilijker is, is het lentetype en dan vooral omdat de plaid niet echt in felle kleurtjes te vinden is. Natuurlijk kunnen lentetypes ook voor de bestaande kleurtjes gaan en deze op een speelse manier combineren. Lentetypes zijn bijvoorbeeld het uitgelezen type om print op print te doen en dus de plaid trend te combineren met bijvoorbeeld een streepjes t-shirt.

plaid1plaid9

Ben je benieuwd naar je kleurtype, maak dan nu een afspraak voor een kleuranalyse bij Fashion Emergency.

bronnen bij de foto’s

https://www.purewow.com/fashion/how-to-wear-a-plaid-blazer

https://www.liveabout.com/how-to-wear-it-jeans-and-a-plaid-shirt-2040264

http://pantolo.com/oops/how-to-wear-plaid-pants-461.html/i-do-declaire-how-to-wear-plaid-pants

Must Have Pants For Your Corporate Outfits

How To Wear Plaid Outfits

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.