How to wear het mantelpakje 2.0

Ik had jullie een tijdje geleden al een blogpost over het mantelpakje 2.0 beloofd. Helaas zat het weer niet helemaal mee voor deze trend en daarom heb ik jullie nog even in spanning gehouden. Maar vandaag kan het wel! De lente is namelijk in het land en we beginnen allemaal stilaan te geloven dat die benen volgende week wel degelijk geschoren zullen moeten worden voor het blote benen seizoen. Dit seizoen gaat van start met een superleuke nieuwe trend, namelijk die van het mantelpakje 2.0.

Maar waarom moet het nu mooi weer zijn voor een mantelpakje?

Wel, omdat ik het wil hebben over nieuwe vormen van mantelpakjes die de laatste tijd de kop op steken. Eentje daarvan is het mantelpakje met short en blazertje, andere zijn die met hoge-taille broeken, tailoring broeken en boyfriend blazers.

Mantalpakje met shortje

Mantelpakjes hoeven tegenwoordig niet meer saai en warm te zijn, de ultieme oplossing voor de zomer is het mantelpakje met een shortje. Natuurlijk zijn dit geen shortjes die net je billen bedekken, maar wel leuke, gekleede shortjes. Je ziet ze erg vaak in linnen, ook dit is een superzomers en gekleed stofje en dus ideaal voor dit plaatje. De shortjes zijn meestal ook hoog getailleerd, wat ook bijdraagt tot hun formeel karakter. Deze worden gecombineerd met een langere blazer, die net niet helemaal over het shortje komt in diezelfde linnen stof. Afhankelijk van het model kan je hier iets meer richting boyfriend blazer gaan om een casual stijl te creëren of meer richting Napoleon en dus gekledere stijl te gaan door voor een blazer te kiezen met twee rijen knopen.

 

Werk je outfit af met een een topje of t-shirt in een contrasterende kleur. Je hebt namelijk al twee kledingstukken in hetzelfde motief aan, dus je outfit kan wel wat anders gebruiken. Ook hier kan je weer variëren naargelang hoe gekleed je het wil maken met een bloesje of eerder een topje of t-shirt.

 

Mantelpakje met tailoring broek

Het mantelpakje met tailoring broek vind ik eigenlijk gewoon de  warmere versie van die met het shortje. Het principe is helemaal hetzelfde, de broek heeft hetzelfde model, het enige verschil is dat het nu en lange broek is. De afwerking van de pijpen kan echter verschillen: ofwel is die aansluitend ofwel eerder uitlopend. Het eerste type past eerder bij de geklede stijl, terwijl het tweede type eerder hipster is. Werk af met een leuke sneaker of pump opnieuw afhankelijk van de uitstraling die je wilt bereiken.

mantelpak5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.