How to wear: metallic shoes

De kerstperiode is voorbij, maar de metallic-mode nog niet! In tegendeel, naar mijn gevoel is het metallic-seizoen nog maar net van start gegaan. Daar waar de metallic rokjes vooral weggelegd waren voor het opvrolijken van de feestdagen, zien we metallic nu op andere plaatsen terugkomen en dan vooral in de accessoires, zoals in de schoenen en handtassen. Mijn blogje van vandaag focust op het eerste: de metallic shoes.

Metallic shoes zijn er tegenwoordig in alle modellen. Ten eerste, vind je ze heel vaak in de vorm van sneakers en veterschoentjes, lekker retro. Metallic pumps daarentegen kennen we al langer. Ze zijn dé partyshoes voor een geslaagd en trendy feestje. Ten slotte zijn er de metallic sandaaltjes, ideaal om je leuke zomeroutfits mee af te werken. Ongeacht het model zijn er aantal vaste regels die je in het achterhoofd moet houden bij het combineren van je metallic shoes. Die regels hangen af van de kleur.

 

Zilver

De meest voorkomende soort metallic shoes zijn de zilveren exemplaren. Deze lijken mij ook het eenvoudigst om te combineren. We zijn namelijk allemaal tot op zekere hoogte vertrouwd met deze kleur. Zilver past binnen het grijze kleurenpalet en kan dus ook het best daarmee gecombineerd worden. Laat je blinkerschoentjes gewoon perfect tot hun recht komen met wit en zwart. Vergeet verder niet om ze de show te laten stelen door niet teveel bling-bling te doen in de rest van je outfit. Deze regel geldt natuurlijk voor elk type metallic. Werk eventueel af met een metallic handtasje, maar overdrijf zeker niet (lees: geen oversized model). Andere manieren om je outfit in evenwicht te brengen is met zilveren juweeltjes of een riem met zilveren gesp.

 

Goud/ rosé

De laatst maanden moet goud steeds meer plaats maken voor rosé, een kleur waar ik verliefd op ben! Qua mogelijkheden voor combinaties kun je deze twee kleuren perfect vergelijken. Ze passen namelijk beiden in het herstkleurenpalet en doen het dus goed met bruine en oranje tinten. Maar dit is slechts 1 optie. Optie 2 is eigenlijk dezelfde combinatie als voor de zilveren metallic shoes, namelijk met zwart en wit. Let er in dit geval wel op dat je al je accessoires nu ook in het goud/rosé afwerkt. Het moeilijkste hier zal dus het kiezen zijn tussen goud of rosé, ook wel een keuze tussen tijdloos en superhip op dit moment. Ik weet het alvast 😉

 

Blauw

Raar maar waar, blauwe metallic shoes zijn aan een opmars bezig. Maar hoe combineer je dit?? Regel 1: combineer niet met blauw! Het is niet omdat deze schoentjes blauw zijn dat je ze onder een blauwe broek hoeft te steken, in tegendeel. Doordat de blauwe tinten sowieso zullen verschillen (want metallic blauwe broeken zijn onbekend bij mij 😉 ), zal het plaatje niet kloppen. Kies dus liever voor andere kleuren die contrast kan creëren zoals zwart en wit. Regel 2: combineer met zilver. Werk je outfit met blauwe metallic shoes af met zilveren accenten en niet met goud. Regel 3: wit. Blauwe metallic shoes zien er niet meteen zomers en fris uit, dit moet je namelijk zelf doen door te combineren met wit. Eventueel kan je je outfit en je schoentjes beter in overeenstemming brengen door ook witte veters in je veterschoentjes te steken.

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.