De make-over van Lauren

Zoals elke keer geven wij tijdens ons ladies event bij kapsalon Chic een volledig make-over ter waarde van 600 euro weg. Deze keer was Lauren de gelukkige en ik ging met haar op pad om bij alle deelnemende ondernemers een onderdeel van de make-over te vervullen. Kijken jullie mee naar het resultaat?

Kleur en stijlanalyse

Lauren kreeg bij mij een kleur en stijlanalyse. Totaal onverwacht (voor haar dan toch) bleek dat Lauren een wintertype is. Donkere en heldere kleuren staan haar dus erg goed. Zwart droeg ze sowieso al veel, maar de felle kleuren zijn nieuw en dus een uitdaging voor tijdens de personal shopping. Op gebied van stijl vallen vooral Lauran haar lange benen op. Haar romp zit erg hoog en haar bovenlichaam is kort waardoor broeken meestal te kort zijn en jumpsuits niet op de juiste plek vallen. Hier dienen we dus zeker rekening mee te houden tijdens de shopping.

Kapsel

Onze volgende stop is bij Kapsalon Chic voor Lauren haar kapsel. Lauren kiest al enige tijd voor lange blonde lokken, maar de tint is eigenlijk te licht aangezien ze een wintertype is. Aangezien Lauren graag blond wil blijven kiezen we voor een iets donkerdere en assigere tint, waardoor de haarkleur er een stuk natuurlijker uitziet. Aangezien Lauren een vrij hoog voorhoofd heeft en een kort gezichtje kiezen we verder voor een non-challante froufrou. Verder wordt haar haar netjes getopt, maar blijft het mooi op lengte.

Lunch

Geen enkele personal shopping is geslaagd zonder een goede lunch tussendoor. We doen de nodige vitamines en energie op bij Tallore. Tallore staat gekend voor zijn lichte, luchtige en gezonde gerechtjes met veel smaak. Ikzelf koos hier voor een bloemkoolrijst met burrate (yummi) en Lauren werd verwend met een pasta met scampi’s en knokkels.

Nagels en wenkbrauwen

Voor de nagels maken we een stop bij Instituut Belle Fleur in Izegem. Gezien haar roze huid kiest Lauren het beste voor een koele toon op de nagels. Ze wil graag een natuurlijke look en kiest voor een lichtroze tint. Deze gelish nagels zal Lauren ongeveer 4 weken mooi kunnen houden. Nadien is het tijd voor de wenkbrauwen. Lauren heeft erg lichte wenkbrauwen. Bij deze types is het vaak mooi om de wenkbrauwen te verven. Lisa kiest hiervoor een lichte tint uit want het is belangrijk dat we Lauren haar uitstraling niet te streng maken door donkder te gaan dan haar natuurlijke kleur. De wenkbrauwen worden verder mooi in vorm gebracht. Deze styling kan ze ongeveer 6 tot 8 weken houden.

Kledij

Dan is het tijd om de kledij voor Lauren haar make-over. Lauren is geen grote shopper. Ze shopt zelden voor zichzelf en doet het ook niet echt graag. Ze heeft moeite om haar eigen stijl te omschrijven en grijpt snel naar vertrouwde merken zoals Guess, Morgan en Only. Bovendien schat ze haar maat geregeld te groot in waardoor de kledij niet altijd haar mooi figuur tot uiting laat komen. Lauren wou voor deze styling graag op zoek naar een jurk of jumpsuit die ze kan dragen voor een avondje uit. Met dit in het achterhoofd trokken we naar The Fashion Store in Torhout. De zoektocht naar een jurk en jumpsuit werd al gauw vervangen door een zoektocht naar een geklede broek. In tegenstelling tot de vele donkere broeken die Lauren reeds in haar kast heeft kozen we hier voor een jeans in een lichte kleur en brede pijp. Deze bleke kleur en model van broek laat de lengte van haar benen perfect uit komen. Doordat de broek een soort jeansstof is kan ze deze formeel dragen met een chique bloes, maar ook gewoon doordragen tijdens de week met een trui of t-shirt. Aangezien we hier focussen op een avondje uit kiezen we voor een geklede top. De helderblauwe kleur komt uit het palet van het wintertype en vormt een mooi contrast met de witte jeans. De fluwelen stof zorgt ervoor dat de top alle aandacht trekt en geeft de look een chique karakter. Door de top in de broek te dragen wordt Lauren haar taille geaccentueerd.

Schoenen

Voor schoenen trokken we naar Torfs. Lauren wil het liefst platte schoenen vermits ze reeds erg groot is. Bovendien moeten de schoenen ook comfortabel zijn om achter haar twee kids aan te hollen. Plat, comfortabel en toch chique hebben we gevonden in deze beige loafers. Door de zool zijn deze schoenen wel comfortabel, maar de gesp maakt ze dan weer formeel. Lauren moet erg wennen aan het idee om bleke schoenen onder een bleke broek te dragen. Dit zorgt echter voor een mooie harmonie doorheen de outfit en accentueert opnieuw haar lange benen.

Make-up

Voor de make-up keren we terug naar kapsal on Chic. Een wintertype is et enige type dat eigenlijk helemaal geen make-up hoeft omdat ze al erg veel contrast in het gezicht hebben; Tegelijk zijn ze het type dat zowat alles van felle kleuren mag dragen in de make-up. Lauren geeft echter aan het graag naturel te houden. We kiezen voor een grijze oogschaduw, wat past bij haar grijs-blauwe ogen en deze de nodig diepgang geeft. Verder krijgt ze ook een natuurlijke blush op en een nude tint op de lippen om het naturel te houden. We plaatsen enkel een eyeliner boven het oog om deze zo iets groter te doen lijken.

Juwelen

Afwerken doen we natuurlijk met de nodige juwelen. Als wintertype staat Lauren het beste met zilveren juwelen. Haar gezicht wordt smaller naar de kin toe waardoor we kunnen opteren voor een iets breder model van oorbel uit de collectie van Raphais. Ik kies hier voor een model dat zilver en wit combineert, want op die manier kunnen we de witte/beige kleur van de broek opnieuw doortrekken naar de bovenkant van de outfit. In haar tweede gaatje kiezen we ook voor een fijn perlefien bolletje waardoor alles een mooi geheel vormt.

Ziezo, wat vinden jullie van deze make-over?

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.