Een parfumadvies voor Valentijn

Meer dan de helft van de dames vindt het moeilijk een parfum voor zichzelf te kiezen. Hoe moeilijk kan het dan wel niet zijn voor een man om een geschikt parfum te kiezen? De keuze van een parfum heeft namelijk niet alleen te maken met de geur op zich of de aantrekkelijkheid van het flesje. Parfum is een onderdeel, of beter de laatste afwerking, van je algehele uitstraling en dient dan ook te passen bij de rest (je outfit, je persoonlijkheid) om een krachtig totaalplaatje neer te zetten. Denk maar aan een powerwoman in een strakke kokerrok in een leidinggevende functie die haar look afwerkt met een zacht romantisch bloemengeurtje. Een krachtig parfum met een vleugje mysterie erin zou haar echter nog dat tikkeltje extra power geven. 

Een lesje geuren

Geuren onderscheiden is een van de moeilijkste dingen. De reuk is trouwens ook ons minst ontwikkelde zintuig. Op school leer je kleuren onderscheiden, smaken herkennen, luistervaardigheden ontwikkelen, maar de neus komt eigenlijk weinig aan bod. Daarom zijn we er ook niet goed in. Toch zijn er natuurlijk heel veel verschillende geuren parfums, maar eigenlijk zijn die allemaal onder te brengen in 4 grote categorieën en 14 subcategorieën. Dit heet de cirkel van Michael Edwards. Hoewel de meeste mensen wel fruitgeuren en bloemengeuren herkennen en kunnen onderscheiden wordt het al een stukje moeilijker als we het hebben over oosterse geuren en houtgeuren. Nog complexer wordt het als we bij de combinatiecategorieën komen.

 

Een parfumadvies

Een parfumadvies gaat verder dan louter toewijzen welke geur bij je past. In eerste instantie gaan we zelf de geuren leren ontdekken door de pure aroma’s van de verschillende categorieën te ruiken. Geen enkel parfum is natuurlijk zo puur, maar het helpt je wel om later zelf aan de slag te gaan en geuren te herkennen in parfums, waardoor je beter kan inschatten wat bij je past. 

Vervolgens gaan we op persoonlijk niveau gaan werken. We leggen samen welke aroma’s je graag ruikt, met welke kledingstijl en kleurtype je bent (want ja dat speelt een rol) en tot slot welke uitstraling je zoekt. Sommige dames hebben ook te maken met heel wat verschillende levenssituaties, hun job en privéleven bijvoorbeeld vereist een andere uitstraling, dit gaat dan ook gepaard met een ander geurtje.

Parfumadvies voor Valentijn

Nog op zoek naar een leuk geschenkje voor Valentijn? Waarom dan niet eens een parfumadvies in plaats van het parfum zelf. Bij Fashion Emergency kan je nu het Valentijns parfumadvies cadeau schenken voor 45 euro (actieprijs tot 13/2/21). Hiervoor heb je het lesje geuren leren ruiken, een analyse van de uitstraling die je zoekt en een compleet advies op maat. Nadien is er ook de mogelijkheid om via Fashion Emergency een bijpassend parfum te bestellen. Bestel hier je bon.

PS: de bon wordt verlengd met de periode waarin Fashion Emergency gesloten blijft ten gevolge van de Corona maatregelen.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.