how to: donkere kringen onder de ogen wegwerken

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: donkere kringen onder de ogen. Al is het omdat je net mama geworden bent, of omdat je een stevige nachtje doorgefeest hebt of sommige mensen hebben er gewoon van nature minder last van. 

Je kan deze blogpost ook in videovorm bekijken: https://shopshare.tv/shopcast/U2hvcGNhc3Q6MzA5NQ==

Gele concealer

Donkere kringen met een blauwachtige of paarsachtige kleur kan je het beste verdoezelen met een gele concealer. Dat komt omdat geel en paars complementaire kleuren zijn op de kleurencirkel. Dat betekent dat ze elkaar neutraliseren als je ze op elkaar gebruikt. De complementaire kleuren zijn de kleuren die tegenover elkaar staan op de kleurencirkel, zoals je hier kan zien.

Rode concealer

Heb je echter zeer donker bruine kringen dan kan je beter een rode concealer gebruiken. Let wel deze is meteen vrij donker van kleur, dus eerder bedoeld voor donkere huidtypes. Gebruik zeker niet te veel van deze kleur.

Minerale concealer

Voor het wegwerken van de donkere kringen werk ik met de gele minerale concealer van Skin Color Cosmetics en het bijhorende penseel. Het voordeel van een concealer in poedervorm is dat je heel weinig product nodig hebt om toch een goed effect te krijgen. Bovendien kan het product niet in strepen liggen en ziet het resultaat er heel natuurlijk uit. Daarenboven kan je opbouwend werken, begin met een eerste dun laagje, wil je nog meer verdoezeling doe dan een tweede dun laagje er bovenop en zo bouw je verder op. 

Het penseeltje dat ik hier gebruik vind ik persoonlijk heel handig, vooral omwille van de schuine top. Daardoor kan je heel gemakkelijk te concealer in je ooghoek aanbrengen, een plek die anders moeilijk te bereiken is. 

Het aanbrengen

Het stappenplan voor het aanbrengen van de minerale concealer kan je volgen in het filmpje:

  1. Schud een beetje product uit in het deksel, let op dat je niet teveel hebt
  2. Dop je penseeltje erin
  3. Klop je penseel af zodat het teveel van product terug in het deksel valt. Dit is een belangrijke stap, anders krijg je ophoping van product en poeder. Less is more!
  4. Breng de concealer aan, focus je echt op de ooghoek en wrijf mooi uit.
  5. Ga met je foundation over de plek die je hebt gedaan.Doe dit met hetzelfde penseel om opnieuw mooi in de ooghoek te kunnen werken. Kuis je penseeltje wel eerst mooi uit, anders krijg je een extra laag concealer, of schaf een tweede penseeltje aan als je zo iemand bent die dat uitkuisen altijd ontziet (I feel you 😉 )
  6. Werk je gezicht af met foundation. Ga met je dikke kwast overheen de plek zodat het een mooi geheel wordt. 

Gebruikte producten:

Gele concealer: https://fashionemergency.be/product/gele-concealer/

rode concealer:https://fashionemergency.be/product/rode-concealer/

Concealer penseel: https://fashionemergency.be/product/concealer-penseel/

Kabuki penseel: https://fashionemergency.be/product/kabuki-kwast/

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.