How to wear: magenta

Magenta is de modekleur van 2023 en dat kan je ongetwijfeld nog niet opgemerkt hebben. Welke winkel je ook binnenstapt tegenwoordig, het roze knalt je in het gezicht. De kleur is vrolijk en zomers, maar helaas niet voor iedereen geschikt. Roze is een van de weinig kleuren die altijd koel is en dus minder goed voor herfst- en lentetypes. Toch zijn er warmere en koelere varianten van deze kleur en bovendien kan je door goed te combineren ook weer spelen met mogelijkheden die wel geschikt zijn voor warme types. Ik neem je even mee in enkele tips hiervoor aan de hand van vier outfits die ik samenstelde waarin magenta centraal staat.

Wintertype

Magenta is een van de belangrijkste kleuren in het palet van de winter. Combinatiemogelijkheden in overvloed dus! Ik kies hier dan ook voor all the way magenta in de vorm van een broekpak. Een broekpak past ook weer goed bij de meer formele stijl van ons wintertype. Onder de blazer komt er een bloes met drukke print in roze tinten. Hieronder komt een kanten bralette om een stukje sexy toe te voegen. Wintertypes zijn ook grote fan van opvallende accessoires en dus kies ik hier voor een speciaal handtasje en loafers. Shop deze look.

Lentetype

Magenta is iets uitdagender voor een lentetype aangezien zij mooier zijn met warme tinten. Wil je op safe spelen kies dan om het roze onderaan te steken zoals in de vorm van de rok hier. Magenta en oranje passen heel goed samen omdat ze elkaars tegenhangers zijn. Dit is natuurlijk wel een knallende combinatie en daarom dus perfect voor ons vrolijke en kleurrijke lentetype. De bloes vormt de perfecte mix tussen de twee kleuren. De cardigan kies ik vervolgens in oranje zodat de warme kleur overstijgt bij het gezicht. Dit wordt nog verder aangesterkt door een oranje sjaaltje in de nek te dragen. We werken speels af met de tas in verschillende kleuren en oranje schoentjes. Tenslotte kies ik voor een oranje lipstick. Shop deze look.

Herfsttype

Van alle vier de kleurtypes staat het herfsttype het meest veraf van magenta. De kleur is over het algemeen te koel en te hard bij het gezicht. De beste optie voor herfsttypes die toch met de kleur aan de slag willen is dus om deze onderaan in de outfit te steken; Ik koos hier voor een magenta kleurige broek in soepelvollende stof. Deze werd gecombineerd met petrol een van de centrale tinten in het palet van het herfsttype. De bloes heeft als voordeel dat er toch magenta inzit, maar dat de warme kleuren zeker overheersen. Hierop komt een petrolkleurige trui en werk ik verder af met camel in de accessoires. Camel is ook een heel warme kleur die bij heel veel past en is dus vaak een handige kleur om verbindingen te maken. Shop deze look.

Zomertype

Tot slot is er het zomertype. Magenta is een heel harde kleur voor ons zomertype, maar roze is dan wel weer een van de topkleurtjes. De combinatie met verschillende roze tinten ligt dan ook voor de hand. Door magenta met verschillende roze tinten te combineren wordt de kleur afgezwakt. Ik koos hier voor een broek met print. De print is echter niet super druk en de stijl is formeel waardoor dit wel past bij het zomertype. Daarop komt de magenta top en lichtroze blazer. Door magenta met wit en lichte kleuren te combineren is deze outfit op en top zomers. Deze outfit wordt verder klassiek afgewerkt binnen de stijl van het zomertype met’ de klassieke tas, schoenen en een licht sjaaltje. Shop deze look.

Ziezo, hopelijk raken jullie geïnspireerd door deze outfits! Wil je ook graag eens een styling uitproberen? Alle info daarover vind je hier

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.