Wat is een kleuranalyse?

Bij Fashion Emergency kan je terecht voor een beperkte of een uitgebreide kleuranalyse. Maar wat houdt dat nu eigenlijk precies in?

Bij een kleuranalyse draait alles om kleur! En meer bepaald om de vier kleurtypes: lente, zomer, herfst en winter, de vier seizoenen dus. Een kleuranalyse begint dan ook met een heel korte introductie in kleurtheorie en hoe de kleurtypes afgeleid worden van de seizoenen.

Daarna gaan we op een heel persoonlijk niveau gaan werken. We gaan namelijk door middel van het leggen van verschillende kleurdoeken het individueel kleurtype bepalen. Meer bepaald zullen er van heel wat verschillende kleuren verschillende tinten opgelegd worden en kijken we telkens welke kleuren jou meer doen stralen dan andere kleuren. Aan de hand daarvan kan op het einde geconcludeerd worden tot welk kleurtype jij behoort.

Eens je kleurtype bepaald is, gaan we kijken naar kleurcombinaties. Binnen elk kleurtype zijn er bepaalde manieren van combineren die beter passen dan bepaalde andere manieren. We proberen zelf combinaties uit met de kleuren van het type.

Tot hier loopt een beknopte kleuranalyse. Bij Fashion Emergency kan je deze krijgen voor 60 euro. De analyse zelf duurt ongeveer een uurtje. Indien gewenst, kan je een kleurpasje aanschaffen met daarop jouw ideale kleurtjes, wat een handige hulp is bij het shoppen.

Heb je op dat moment nog niet genoeg van de kleurtjes, dan kan je nog een stap verder gaan en dus een uitbreiding nemen. Bij de uitbreiding worden alle kleurdoeken van jouw kleurtype gelegd. En dat zijn er heel wat! Op die manier gaan we dieper in op welke kleuren jouw topkleuren zijn en dus kleuren waarin je een volledige outfit kan dragen en welke kleuren eerder goed zijn als accentkleuren om je outfit mee op te beuren. Verder wordt er uitgebreider stil gestaan bij haarkleuradvies en make-up advies.

Bij deze uitbreiding vraag ik je tenslotte om enkele kledingstuks mee te brengen waarvan je niet goed weet hoe je de kleuren moet combineren of kledingstuks die gewoonweg in je kast blijven liggen. We staan stil bij wat we geleerd hebben over de kleuren combineren en bespreken hoe we deze kledingstukken opnieuw leven kunnen inblazen.

De uitgebreide kleuranalyse kan je bij Fashion Emergency laten doen voor 110 euro. In deze prijs zit reeds een kleurpasje ingebrepen. De uitgebreide kleuranalyse duurt ongeveer 2 uur.

Heb je een beknopte kleuranalyse gedaan, maar wil je toch nog graag de uitbreiding erbij doen, dan kan dat voor 60 euro.

Wil je graag meer over kleuren en over jezelf te weten komen? Maak dan snel een afspraak voor een kleuradvies.

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.