How to wear pastel paars

Pastelpaars spot je tegenwoordig overal. Je hebt lekker softe lounge pakjes in pastel paars, maar ook geklede broeken en zelf sneakers met een pastelpaarse zool (oja die heb ik 😉 ). Veel dames zijn echter bang wanneer ik over paars begin bij de kleuranalyse. “Die kleur staat me niet”, is nogal snel de conclusie. Ik geef toe, pastelpaars is geen al te makkelijke kleur om te dragen en combineren. Het zijn enkel de echt lichte zomertypes die er prachtig mee staan. Maar dat betekent niet dat de andere types deze kleur niet kunnen dragen, ze dienen deze enkel juist te combineren. Kijk maar even mee naar de verschillende kleurpaletten die met pastelpaars mogelijk zijn. 

Paars met paars

Paars met paars is eigenlijk de makkelijkste combi. Paars is een heel leuke kleur om ton-sur-ton te dragen, verschillende tinten ervan dus bijeen. Let echter wel op welke tint paars je neemt. De koele types voegen best enkele felle koele tinten paars toe, terwijl de warme types beter warme tinten toevoegen, zoals aubergine of eerder roze/paarse tinten. Wil je het geheel nog een zomerse toets geven voeg dan een vleugje fel geel of groen toe. 

Paars met geel

Nog een klassieker is paars met geel, niet alleen voor pasen, maar ook in de kleerkast. Paars en geel zijn namelijk complimentaire kleuren, wat betekent dat ze altijd elkaar aanvullen. De koele types kiezen dan best voor pastelgeel, en creeëren zo een volledige pastel outfit. De warme types kiezen voor een warme gele of eerder oranje tint. Wie geen fan is van geel, kan voor een tussenoplossing kiezen en combineren met een beige tint. De meeste pastel kleuren staan namelijk leuk in combinatie met een lichte camel kleur.

 

Paars met blauw

Misschien niet de meest voor de hand liggende, maar eentje die wel vaak in prints gebruikt wordt: paars met blauw. Deze is echt voor de koele wintertypes of zomertypes weggelegd. Koel is namelijk de koelste kleur die er is en dat pastel paars is ook heel koel. Door het harde contrast valt de pastel paarse kleur een beetje weg en fungeert deze eerder als subtiel accent. Je kan de kleur terug naar voren trekken door in je accessoires met pastel paars te werken, bijvoorbeeld met een handtasje of sjaal.

Paars met olijf

Ook deze is ietwat bijzonder, maar ideaal voor de herfsttypes onder jullie. Pastel paars met olijf wordt vaak aangevuld met nog een derde donkere kleur, zoals donkerbruin of zwart. Het geheel oogt een beetje jungle achtig waardoor het een speelse toets krijgt. Verwerk in deze outfit eventueel ook een print die de verschillende kleuren met elkaar verbindt, zoals de jas van de dame hieronder. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.