How to choose je trouwjurk

Voor mij is het bijna zo ver: mijn trouwdag! Mijn droomjurk heb ik dan ook al enige tijd geleden gevonden, maar voor verschillende van jullie moet dit nog allemaal komen en het vinden van de juiste jurk levert toch behoorlijk wat stress op. Ik weet nog toen ik de eerste keer ging kijken dat ik best wel zenuwachtig was, want iedereen heeft het steeds maar over ‘de klik’ met de jurk en ik was bang dat ik die niet ging hebben. Mijn angsten duurden niet lang, want de klik was er meteen met de eerste jurk die ik probeerde. Ik vind ze nog steeds fantastisch. Jullie zullen er dit weekend vast meer over te weten komen, want dit weekend, geen blog, maar wel mijn sprookjeshuwelijk, waarvan ik ongetwijfeld enkele foto’s ga posten via instagram. Wil je dit niet missen? Volg me dan zeker.

Maar nu genoeg over mij en op naar de toekomstige bruidjes. Hoe ga je namelijk te werk bij het kiezen van die allerbelangrijkste jurk van je leven?

trouwjurk1

Voorbereiding is alles

Speur op voorhand het internet af en maak collage’s van wat je wel en niet mooi vindt. Op die manier is de eerste speurtocht minder overweldigend. Ik weet nog dat ik binnenkwam in die winkel en daar hingen zeker 70 jurken en dan mag je vervolgens er 10 uithalen die je wilt passen. Als je helemaal geen idee hebt wat je mooi vindt is het een onbegonnen werk. De meeste bruidswinkels zijn volgeboekt en rekenen maar 1 à 2 uur in voor een eerste bezoek en aangezien je die jurken niet zo snel aan en uit trekt, betekent dit dus dat je moet beperken wat je wilt passen.

trouwjurk2

Zoek je eigen stijl

Trouwjurken zijn er in heel wat verschillende stijlen. Rembo styling bijvoorbeed zijn heel duidelijk een eenvoudige, maar elegante vintage boho stijl, terwijl Ladybird eerder princessenjurken zijn. Meestal kan je uit je dagdagelijkse stijl al zeggen welk van beiden jouw voorkeur heeft. Je bruidsjurk is natuurlijk iets specialer dan je dagdagelijkste kleedjes, maar toch is het belangrijk dat hij bij je past. Ik heb zelf ook een aantal jurken gepast die me eigenlijk goed stonden, maar waarvan ik zoiets had, dit ben ik niet. Het is altijd goed om eens een echt andere stijl uit te proberen, want het bevestigt je gevoel van wat er wel bij je past en wat niet.

trouwjurk3

Laat je begeleiden door mensen die je vertrouwt

Kies voor een winkel waar je je goed voelt. Dit is de belangrijkste jurk van je leven, laat je dus niet misleiden door verkoopspraatjes. Een goede bruidswinkel is een winkel waar er vertrouwen is. Jij hebt nog nooit een bruidsjurk gekocht, dus het is een volledig onbekend terrein, maar een verkoopster moet eerlijk kunnen zeggen wat er wel goed is en wat niet en niet gewoon de duurste jurk verkopen. Ik had met Els Lucienne in Ieper een topbegeleiding. Els was steeds eerlijk over wat er wel goed was en wat niet en ik kwam er steeds met de glimlach buiten.

trouwjurk4

Naast een goede winkel heb je ook mensen uit je directe omgeving nodig op wiens mening je kan vertrouwen. Neem niet te veel mensen mee om een eerste keer naar jurken te kijken. Beperk je tot een aantal mensen die jou goed kennen en die eerlijk hun mening durven geven. Verwacht ook niet teveel, dat typische traantjes-moment van in de films en ‘say yes to the dress’ wanneer de bruid haar jurk gevonden heeft, heb ik niet meegemaakt (of wie weet komt dat nog 😉 ).

trouwjurk5

Begin op tijd

Om een goeie feestzaal en datum te kunnen kiezen, moet je tegenwoordig zeker een jaar op voorhand zijn. Het tweede ding waarmee je goed op tijd moet zijn is je jurk. Niets is stressvoller dan je zorgen te moeten maken of je jurk op tijd klaar gaat zijn of niet meer de jurk te kunnen kopen die je wilt omdat deze niet meer op voorraad is. Begin er dus gewoon op tijd aan, zo een 9 maanden voordien. Ik maakte mij destijds zorgen dat ik toen geen jurk zou kunnen kiezen uit de nieuwe collectie voor 2018, omdat nog niet alles binnen was, maar dat hoeft helemaal niet! Niemand (behalve andere bruidjes uit hetzelfde jaar) zal kunnen zeggen uit welke collectie jouw jurk komt en dan is nog maar de vraag of het kiezen van een jurk uit een vorige collectie erg is?

Ziezo, met deze tips an het zeker niet foutlopen! Veel succes!

trouwjurk6

bronnen bij de foto’s

http://www.bruidsjurken.be/ladybird-417013-17-1115

https://ladybird.nl/en/collection-wedding-dresses/princess-wedding-dress/

https://www.stillwhite.co.uk/77844-rembo-styling

https://www.wed2b.co.uk/viola

https://moncheribridals.com/wedding-dresses/collections/martin-thornburg/217213-mabel/

https://www.wed2b.co.uk/bronwyn

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.