How to wear: fel rood

Vandaag is rood de centrale kleur van mijn blog! Ik ga namelijk al een eerste zomertrend 2017 met jullie bespreken. Een verrassende en nieuwe trend, ééntje die de voorbije jaren helemaal uit de collecties verdwenen was: fel rood! Ik zie steeds meer winkels rood kleuren en dat maakt me blij, want deze kleur is op en top vrouwelijk, staat iedereen goed en is een magneet voor mannen. Lees dus maar snel verder hoe je dit vrolijke kleurtje leuk kan combineren 😉

Rood-zwart

Rood en zwart samen zijn zowat het grootste contrast die ik kan bedenken en dat heeft zijn impact op de uitstraling van de gehele outfit. De combinatie is namelijk altijd geslaagd als je op zoek bent naar een formele en geklede look. Rood en zwart creëren een bepaalde klasse die moeilijk af te zwakken is met accessoires. Bovendien geeft deze combinatie ook snel een winterse uitstraling, wat ideaal is om nu te dragen, maar niet geschikt is voor de zomer. Wil je liever een casual look, laat dan zwart achterwege.

 

 

Rood-wit

Terwijl rood-zwart de meest contrasterend combinatie is, is rood-wit de meest zomerse combinatie. Vaak wordt een volledig rode outfit afgezwakt door witte accenten, zoals een witte blazer, een witte hoed of zelfs witte sneakers. Deze geven de outfit een extra touch, maar behouden toch het zomerse gevoel ervan.

 

 

Streepjes

Als er een trend is waarin rood niet mag ontbreken dan is het wel de marine trend, ook wel bekend als blauw-wit-rood en streepjes! De blauw-wit-rood combinatie is lange tijd vooral bestemd geweest voor klassieke outfits, net omdat het een combinatie is van drie klassieke kleuren (zoals de eerste foto). Maar deze zomer geen saaie klassieke outfits meer, want marine meets casual ;-). Ik zie steeds meer leuke manieren opduiken om marine te combineren op een coole manier. Denk bijvoorbeeld aan een rode boyfriend salopette, rode jumpsuits, rode jurkjes gecombineerd met een jeansjasje. Het heeft natuurlijk ook, hoe kan het ook anders, veel te maken met de afwerking. Je kiest zelf hoever je het “coole” gehalte wil doortrekken bijvoorbeeld door een ripped jeans te kiezen in plaats van de klassieke donkerblauwe of door gladiatoren sandalen te steken onder je off-shoulder rode jurk. Mogelijkheden genoeg dus om rood te “rocken” deze zomer!

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.