Fall must-have: Kobalt blauw

Jullie hebben het vast al door, maar ik ben helemaal gek van de kobaltblauwe kleur. Ik schreef namelijk al eerder een keer over deze kleur (zie hier). Deze kleur blijft trouwens deze herfst heel erg in en dat levert enkele heel leuke combinatiemogelijkheden op. Veel dames zien de kleur heel graag, maar vinden het moeilijk om te combineren. Daar ben ik gelukkig voor! Ik stel je vandaag vier combinaties voor met een kobaltblauwe blazer voor de vier kleurtypes. Dit is extra uitdagend omdat bij een blazer de kleur natuurlijk bij het gezicht zit; maar zelfs dat valt te fixen. Kijk je even mee? En laat me weten welke outfit je favoriet is!

Side note: Best wel een grappig contrast als je deze twee naast elkaar ziet 😉

Lentetype

Het lentetype heeft felle en warme kleuren nodig. Kobaltblauw is wel fel, maar heel koel. De opdracht bij het combineren bestaat er dus in om veel warmte toe te voegen. Vandaag heb ik gekozen om dat met rood en geel te doen. De jurk maakt de verbinding tussen de verschillende kleuren doordat er ook blauw in zit. Door te combineren met een camel laarsje en sjaal is deze outfit geschikt voor de herfst. Een sjaal uit jouw kleurenpalet is trouwens altijd een handige oplossen als je een kleur bij je gezicht hebt die niet ideaal is. De bloemenprint en oorbellen zorgen voor een speels tintje. Shop deze look: https://fashionemergency.shopshare.tv/shopboard/TG9va2Jvb2s6MTQ1Mzk=

Zomertype

Daar waar het lentetype levendigheid nodig heeft, heeft het zomertype rust nodig. De kobalt kleur is dan ook erg hard in het gezicht, wat meestal heel zachte trekken en weinig contrasten heeft. De opdracht hier is dus om de felheid van de kleur af te zwakken. Het makkelijkst kan je dat doen door een lichtere variant toe te voegen; in dit geval dus lichtblauw. Je krijgt zo bovenaan een ton-sur-ton palet wat een zomertype prachtig staat. Ik koos er hier voor om nog enkele lichtroze en bruine tinten toe te voegen omdat die de outfit klassieker maken. De schoenen maken verbinding tussen verschillende kleuren en zorgen ervoor dat de outfit niet saai wordt. De bloemetjes zijn rustig. Shop deze look: https://fashionemergency.shopshare.tv/shopboard/TG9va2Jvb2s6MTQ1Mzk=

Herfsttype

De uitdaging vandaag was vooral voor de outfit van het herfsttype. Dit type is het warmste type van de vier, dus een heel koele blazer is niet ideaal, maar niet onmogelijk ;). Ik heb hier gekozen voor een combinatie met donkerbruin en camel. De bloes vormt daarbij het belangrijkste verbindstuk tussen de kleuren. De blazer is vrij formeel, wat ook weer niet echt bij ons herfsttype past. Daarom koos ik voor een combinatie met een rok, maar dan wel weer sportief afgewerkt met sneakers en een sjaal. De sokjes kunnen zo gedragen worden dat de kleur zichtbaar is boven de sneaker, wat samen met de hoed een trendy touch geeft. Shop deze look: https://fashionemergency.shopshare.tv/shopboard/TG9va2Jvb2s6MTQ1Mzk=

Wintertype

Voor het wintertype heb ik me helemaal laten gaan. Ik koos hier voor een kostuum look. Het kostuum heeft net die formele uitstraling die het wintertype zoekt. De kleurencontrasten leggen het karakter in de outfit. Ik combineer het kostuum eerst eenvoudig met een witte body bloes, maar werk dan af met een mouwloos jasje in paarse tint. Om het cool te dragen kan het wintertype dit jasje laten openhangen. Fushia was dan de enige kleur die voor mij nog ontbrak in dit plaatje, dus heb ik de kleur in de accenten verwerkt. Tot slot is er de handtas die de verschillende kleuren kan verbinden en bovendien super cool (maar best wel prijzig) is! Shop deze look: https://fashionemergency.shopshare.tv/shopboard/TG9va2Jvb2s6MTQ1Mzk=

Nog niet helemaal mee wat de verschillende kleurtypes zijn? Je kan het hier (zomer, lente, winter, herfst) nalezen. Of gewoon zelf een kleuranalyse laten uitvoeren!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.