How to wear kobalt blauw

Kobalt blauw, het is een kleur waarvan vele dames die bij mij komen aangeven dat ze de kleur erg mooi vinden. Helaas moet ik vaak vaststellen dat het een kleur is die slecht bij bepaalde types (lees wintertypes) echt tot de topkleuren behoort. Het “moeilijke” en tegelijk prachtige aan de kleur is dat deze heel helder (ook wel fel genoemd) is. Daardoor trekt de kleur erg veel aandacht. Indien je al een erg sprekend gezicht hebt, is dat geen probleem, dan zet de kleur dit extra in de verf. Wanneer je echter een heel zacht gezicht hebt, met veel dezelfde tinten, gaat de kleur vaak met de aandacht lopen en kijken mensen meer naar je kledij dan naar je gezicht. 

Het tweede wat de kleur moeilijk maakt is dat het een extreem koele kleur is. Blauw is sowieso de meest koele kleur die er is; hoe feller die kleur, hoe harder ze wordt. Dat is natuurlijk een probleem voor mensen met een heel warme huid, zoals de lente- en herfsttypes. Blauw zit eigenlijk niet in hun kleurenpalet. 

Gelukkig is kobalt blauw een kleur waarmee je erg veel kan spelen met combinaties. Enkele voor de handliggende kennen jullie wellicht als zoals de frisse combi met wit of de zeemanslook met rood, maar er zijn veel meer opties, die bovendien beter aansluiten bij de verschillende kleurtypes. Kijken jullie even mee naar de vier paletten die ik jullie hier voorstel?

Een palet blauw

Ton-sur-ton combinaties zijn weer helemaal in! Dit betekent dat we kobaltblauw perfect kunnen combineren met andere tinten blauw. Deze tinten kunnen zowel lichter, zoals jeans, als donkerder zijn of misschien nog liefst een combi van beiden. Kobaltblauw combineren met ton-sur-ton stukken is ideaal voor zomertypes. Blauw is voor hen namelijk een prachtige kleur, maar de kobalttint is vaak erg hard in hun gezicht. Door de combi met andere tinten blauw wordt dit wat afgezwakt en creeër je geen extra contrast door andere kleuren toe te voegen. Bovendien kunnen ze ervoor kiezen eventueel een lichtere tint blauw bij het gezicht te dragen. Dit doet de vaak blauwe ogen, prachtig uitkomen. 

Het marine palet

Dit is een palet dat iedereen wel kent en dat bovendien ook elke zomer lijkt terug te komen in de collecties. Kobaltblauw staat prachtig met felrood, bordeaux, wit en eventueel een vleugje goud of geel. Dit zijn allemaal heel heldere kleuren. De rode tint in het palet voegt wat warmte toe, waardoor dit palet niet alleen voor wintertypes geschikt is, maar ook voor lentetypes. Lentetypes staan namelijk over het algemeen prachtig met felle kleuren, maar hebben wat warme tinten nodig, daarom is het rode hierin ideaal. 

Blauw-Geel

De gele kleur zit al een beetje in het marine palet, maar kan zeker nog verder uitgebreid worden. Kobaltblauw staat namelijk niet alleen mooi met de felle gele tinten, maar het kan ook perfect met pastelgeel of okergeel. Met deze laatste optie brengen we opnieuw wat warmte in het palet, waardoor het ook geschikt kan zijn voor hersfttypes. De dame op de foto hieronder bijvoorbeeld kiest voor een okergele top onder de kobaltblauwe trui. Daardoor geeft ze toch de nodige warmte die haar gezicht nodig heeft, maar kan ze de kleur toch fashionable dragen. 

Zwart-wit-roos

Tot slot is er een palet met een aantal andere kleuren die we nog niet hadden. Zwart en wit combinaties blijven natuurlijk altijd in en zijn altijd veilig; maar je kan het een stuk leuker maken door er een roze tint aan toe te voegen. Ofwel ga je voor poederroze, waardoor de look zachter wordt ofwel voor fushia (nog zo een modekleur) wanneer je echt wil knallen! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.