How to: wintertypes in pastel

Deze week kreeg ik een erg leuke vraag in de mailbox; een case die ik jullie graag wil voorstellen. De dame die me mailde zat met de handen in het haar: ze loopt in de suite van een trouwfeest met als dress code pastel, maar ze is een echt wintertype. Zoals jullie al weten zijn wintertypes de types met het meest contrast in hun gezicht. Ze hebben daarom dus ook veel felle kleuren en contrast nodig in hun kledij om hen te doen stralen. Pastel is zowat het compleet tegenovergestelde en dus een helse uitdaging voor een wintertype. Als de dresscode pastel is dan moeten we dat natuurlijk respecteren, dus dat veranderen kan niet, maar er zijn wel trucjes die kunnen helpen.

  1. Voeg contrast toe in het kleurenpalet

Voor wintertypes is het belangrijk dat er genoeg pit in de kleuren zit, maar ook dat er contrast in de kleurencombinaties zit. Dat betekent dat een ton-sur-ton niets voor hen is; want dat is te egaal. Wanneer we dus met pastel moeten werken zal de eerste belangrijke stap zijn dat we niet alleen met pastel gaan werken en dus niet pastel met pastel gaan combineren. We gaan de kleur wel combineren met een fellere kleur die in het palet van het wintertype zit. Spontaan denk ik daarbij aan de combinatie van pastelroze met fushia of pasteblauw met koningsblauw. Maar je kan gerust ook combineren, zo is pastelgeel bijvoorbeeld ook erg leuk met kobaltblauw. Door deze felle kleuren toe te voegen aan het palet krijgt de outfit meer pit en uitstraling zoals het wintertype dit nodig heeft. Je kan dit bijvoorbeeld doen in de vorm van het jasje waarmee je de outfit gaat afwerken. 

2. Gebruik accessoires

Is er geen ruimte in de dress code om kledingstukken in een andere kleur te nemen, dan ga je het moeten doen met accessoires. Maar ook daarmee kunnen we heel veel! Belangrijk met het gebruik van accessoires in de typische winterkleuren is dat je ze zo dicht mogelijk bij het gezicht probeert te dragen, omdat net daar de uitstraling nodig is. Sjaals en oorbellen bijvoorbeeld zijn dus perfect. De oorbellen hieronder zijn van Hannelore handmade, zij heeft heel wat oorbellen in allerlei felle kleuren die perfect zijn voor het wintertype. Hieronder geef ik je twee voorbeelden van de combi met de pastelroze jurk en de pastelblauwe jurk. Ook in je afwerking met make-up bijvoorbeeld kan je accenten leggen. Wintertypes zijn prachtig met felgekleurde lippen, maak hier dus gebruik van om extra kleur toe te voegen. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.