How to: een 100 euro look maken

Ik hoef het je vast niet te vertellen, overal om ons heen voelen we hoe duur alles is geworden. Kledij is natuurlijk een van de eerste dingen waarop we willen besparen. Maar inboeten op de kwaliteit doet niemand graag. Daarom deel ik voor jullie vandaag 4 +/- 100 euro looks en deel ik je mijn tips en tricks voor interessante prijs/kwaliteitsmerken en besparen.

Ik heb het mezelf extra uitdagend gemaakt door te stellen dat ik niet met items in korting ga werken. Uiteraard wordt het een stukje makkelijker als je dat wel doet. Daarom is het goed bij verschillende websites verlanglijstjes aan te leggen. Wist je trouwens dat de prijzen meerdere keren per dag veranderen. Vaak worden items duurder naar het einde van de dag toe omdat mensen dan over het algemeen meer tijd hebben om te schoppen. Veel de prijzen checken is dus al een eerste goede tip.

De eerste budgetproof outfit is voor het wintertype. Ik koos hier voor groen, wat een van de topkleuren blijft voor komende winter. De broek is van Mango. Dit is alvast een van mijn favoriete merken met goede prijs/kwaliteitsverhouding. Dit merk is ideaal voor als je een geklede outfit zoekt zonder hier heel veel geld aan uit te geven. Wist je trouwens dat er ook een Mango outlet (https://www.mangooutlet.com/be-nl/dames) bestaat? Daar kan je collecties van vorige seizoenen aan spotprijzen kopen! Bovendien komen er elke dag nieuwe items bij. Voor de bloes koos ik voor Monki, een merk met ‘specialekes’ aan leuke prijzen. Het merk bevat vaak drukke prints en kleuren is daardoor ideaal voor een wintertype. Tenslotte werkte ik verder af met muiltjes en een kleurig tasje. Ik investeer regelmatig in goede handtassen die bij erg veel outfits passen. Wil je echter een heel specifieke handtas, zoals hier in een bijzondere kleur, dan zou ik hier minder geld voor uitgeven, want die draag je tenslotte niet dagelijks.

Shop deze look hier.

De tweede budgetproof outfit is voor het lentetype. Ik koos voor 1 groot stuk, namelijk een speelse salopette, die de helft van het budget opneemt. De kleur is neutraal waardoor je deze op heel veel verschillende manieren kan combineren je ‘duurder’ stuk dus een goede investering is. Hier koos ik voor een felblauwe kleur, wat heel leuks gaat bij lentetypes. De streepjes zorgen voor een extra speelse touch. Op basis tops kan je veel bespraken! Je kan zulke tops makkelijk voor 30 euro vinden bij je favoriete shops, maar als je even verder zoekt vind je ze ook veel goedkoper. Ideale merken voor goedkope tops in alle kleuren zijn bijvoorbeeld Mark & Spencer, H&M, Anna Field etc. De laarsjes waarmee ik afwerkte zijn trouwens ook van Anna Field. Ze zijn vooral bekend voor items in effen kleuren aan heel betaalbare prijzen. Tot slot koos ik nog voor een paar speelse oorbellen van Six, ook te koop via Zalando.

Shop deze look hier.

De budgetproof look van het zomertype bevat, zoals te verwachten, heel wat pastels. Ik koos hier als basisstuk voor een lichtblauwe jeans. Jeansbroeken is natuurlijk ook zoiets waarin je enorm veel aanbod en prijsverschillen hebt. Door jaren te werken als personal shopper bij Zalando weet ik dat de Only broeken toppertjes zijn qua prijs/kwaliteitsverhouding. Deze broeken zitten heel comfortabel en variëren rond de 30-50 euro. Hun aanbod qua kleuren is bovendien ook erg groot! Vervolgens koos ik voor het groene bloesje van JDY. Dit is een van de merken die onder een koepel valt samen met Only, Vero Moda, Vila, Object etc. JDY richt zich iets meer op de jeugd en is over het algemeen iets goedkoper in vergelijking met de andere merken. Dit bloesje combineert leuk met de cardigan met bloemen van C&A. C&A is aan een enorme imagoverbetering bezig. Meer en meer kan je er echt leuke items vinden aan leuke prijzen. Het merk is sinds kort ook te koop via Zalando. Tot slot werk ik de look af met een sportieve instapper opnieuw van Anna Field.

Shop deze look hier.

De budgetproof look van het herfsttype is als duurste uitgevallen, dat komt dan ook omdat ik geen afstand wou doen van de laarzen. En hoge laarzen die kosten geld! De laarzen hier komen van Chaussea. Zij hebben een enorm aanbod! Er zit een leuke winkel hiervan in Izegem. Als je daar je zin niet vindt, dan weet ik het ook niet meer! Gevaar is natuurlijk dat je meerdere stuks meebrengt doordat deze schoenen erg betaalbaar zijn. Bovendien doen ze ook regelmatig acties waarbij je oude schoenen mag binnenbrengen in ruil voor een kortingsbon. De jurk is van Vila; een van mijn persoonlijke favoriete merken. Vila heeft erg trendy en klassevolle kledij en richt zich op een iets ouder publiek dan bijvoorbeeld Only. Ik werkte verder af met een bodywarmer die deze dame los zal laten openhangen over de jurk. Deze is opnieuw van JDY. Tot slot zou ik het tasje eruit moeten laten om werkelijk rond die 100 euro te blijven, maar ik vind het een noodzakelijke toevoeging hier om de kleuren met elkaar te verbinden. Het tasje is van Stradivarius, een Spaans merk dat ook tot mijn favoriete behoort. Zeker voor jeansbroeken en jassen zijn zij zeer betaalbaar. Let wel op, het zijn heel kleine maatjes!

Shop deze look hier.

Ben je ook op zoek naar budget proof manieren om te shoppen, laat mij dan een outfit voor je uitkiezen via de online personal shopping service! Meer info vind je hier.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.